Mainos

Pentti sijoitti riistakameransa suljetulle rajavyöhykkeelle – kuviin tarttunut Suomen kaikki suurpedot ja paljon muutakin

1:36

Rautjärveläinen Pentti Myllys tilasi ystävänsä vanavedessä kahdeksan vuotta sitten muutaman riistakameran. Kameroiden muistikorteille on vuosien saatossa tallentunut niin karhupesueita, itseään peilaileva ilves kuin harvinainen ahmakin. Myllyksen kamerat ovat olleet myös rajamiesten apuna.

– Minulla on tuossa Venäjän rajan pinnassa metsäpalsta. Siellä liikkuessa huomasin, että siellä kulkee kaikenlaisia eläimiä. Kun kaveri tilasi riistakameroita, minä sanoin, että tilaa minullekin. Haluaisin nähdä, mitä palstalla liikkuu, Myllys kertaa kuvaamisen alkutaivalta MTV Uutisten haastattelussa.

Myllys kertoo metsätöiden lomassa, että luonnossakin on tullut nähtyä monia kameroiden näyttämiä eläimiä.

– Yhden karhun olen ampunut tuossa rajan pinnassa.

Pentti Myllys kertoo, että kameroiden olemassaolo on rajamiesten ja viranomaisten tiedossa. Myllyksen palsta sijaitsee aivan Venäjän rajan tuntumassa.

– Kameroista on ollut rajamiehille apuakin heidän virkahommissaan, Myllys kertoo.

Riistakamerat nauhoittavat ympäristöä muistikorteille. Myllys käy mahdollisuuksien mukaan tutkimassa kortit jopa päivittäin.

– Jos on jälkiä tiellä, vaihdan kameroihin kortit. Jos jälkiä ei näy, vaihdan sitten muutaman päivän päästä.

Ilves peilissä

Yksi hauskoista sattumuksista, joka tallentui myös kameralle, on itseään peilaava ilves. Myllys kertoo saaneensa tuttavaltaan navetan vintiltä löytyneen vanhan peilin. Sen erämies asetteli sopivasti tien laitaan riistakameroiden näköpiiriin eläinten reaktioita varten.

– Yksikään karhu ei ruvennut koko kesänä peilailemaan, mutta ilves tuli siihen ja katseli kuvaansa oikein huolella. Kun mäyrä tuli peilin luo ensimmäistä kertaa, se katsoi pitkään ja lähti jatkamaan matkaa. Käveltyään metrin se virtsasi tielle, merkkasi reviirinsä tunkeilijaa varten, Myllys nauraa. 

Pentti Myllyksen riistakamerat ovat pysyneet ja pysyvät tästä eteenpäinkin paikoillaan vuoden ympäri katselijaa ilahduttamassa. 

Pentin riistakamerasta ensimmäisenä uutisoineen Ylen mukaan kameran kuviin on tallentunut Suomen kaikkien suurpetojen lisäksi muun muassa hirviä ja villisikoja. Lintujakin kamera on tallentanut lukuisia. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja