Pentti Linkola kertoi voinnistaan vasta kolme päivää sitten julkaistussa haastattelussa Kulttuuritoimitus-lehdessä – "Koronavirus voi hieman jarruttaa maapallon tuhoa"

Pekka Turtiainen oli Linkolan hyvä ystävä ja apumies vuosien ajan – näin hän muistelee ystäväänsä 7:28
Näin hyvä ystävä ja apumies Pekka Turtiainen muisteli edesmennyttä Linkolaa MTV Uutiset Livessä.

Luonnonsuojelija Pentti Linkola kommentoi koronavirusepidemiaa viimeiseksi jääneessä haastattelussaan Kulttuuritoimitus-lehdessä ja se julkaistiin vasta kolme päivää sitten.

Luonnonsuojelija, ornitologi Pentti Linkola on kuollut 87-vuotiaana. Viimeinen Linkolan kanssa tehty haastattelu julkaistiin vasta kolme päivää sitten Kulttuuritoimitus-lehdessä. Haastattelussa Linkola kommentoi meneillään olevaa koronavirusepidemiaa.

– Koronavirus voi hieman jarruttaa maapallon tuhoa, mutta kun se on saatu lannistettua, jatkuu sama elämäntapa, Linkola totesi.

Linkola kertoi haastattelussa, ettei näe tulevaisuutta maapallolla kovinkaan valoisana. Hän kertoi, että vaikka ihminen on luonut kulttuuria ja sivistystä, ihminen on hänestä silti lajeista kamalin, ja maapallon pelastaminen on menetetty, jos taloudellinen kehitys jää ihmiskunnan keskeisimmäksi tavoitteeksi. 

Viimeisessä haastattelussaan Linkola kertoi myös voinnistaan.

– Olen tällainen vaivaisukko. Kävelen kepin kanssa sisällä huoneissa. Minä en enää jaksa edes seurata näitä koronajuttuja. Auttaa se jotain, mutta ilmastonmuutos ja lajikato ovat ylivoimaisesti mittavampia asioita.

Lue myös:

    Uusimmat