Pelottava selviytymistaistelu tallentui videolle: Ohjaaja unohti kiinnittää miehen valjaat riippuliitimeen

Ohjaaja unohti kiinnittää miehen valjaat riippuliitimeen 1:02

Amerikkalaisen Chris Gurskyn riippuliitäminen Sveitsissä alkoi painajaismaisella tavalla, kun hänen valjaansa unohdettiin kiinnittää liitimeen. Mies joutui roikkumaan taivaalla yli kaksi minuuttia henkensä edestä.

The Guardianin mukaan Gursky vietti ensimmäistä lomapäiväänsä Sveitsissä, kun hän päätti ensimmäistä kertaa kokeilla riippuliitimellä lentoa ohjaajan avustuksella.

– Oletko valmis juoksemaan? Kysyi ohjaaja amerikkalaismieheltä Chris Guskylta, kun he olivat valmiita matkaan.

Parivaljakko nousi helposti ilmaan. Videolta nähdään kuitenkin välittömästi, kuinka Gursky tarrasi tiukasti käsillään kiinni liitimeen ja ohjaajaan.

Elämyslennosta oli muuntautunut hetkessä selviytymistaistelu, jossa Gursky yritti epätoivoisesti tarrautua kiinni mistä vain sai. Liitäjät nousivat korkealle ilmaan puiden yläpuolelle.

– Odotin, että nousisin ohjaajan yläpuolelle, mutta huomasin nopeasti, että valjaani eivät olleet kiinni liitimessä tai missään muussakaan. Katsoin alas, ja ajattelin, että hetkeni on koittanut. Tulen putoamaan kuolemaani, kertoi Gursky.

"Ohjaaja teki kaikkensa saadakseen meidät maankamaralle"

Gurskyn mukaan hänen otteensa lipesi muutaman kerran, jolloin ohjaaja yritti pitää hänestä kiinni omalla kädellään.

Minuutteja myöhemmin, ohjaaja onnistui laskeutumaan tarpeeksi alas, jotta Gursky pystyi irrottamaan otteensa ja putoamaan maahan loukkaantumatta liian vakavasti.

– Ohjaaja teki kaikkensa saadakseen meidät nopeasti maankamaralle. Kun minä tipuin maahan, meillä oli vauhtia yli 70km/h.

Gurskylla oli onnea matkassaan, sillä hän mursi pudotessaan ainoastaan oikean ranteensa ja reväytti vasemman hauiksena. Hän kertoi, ettei kanna kaunaa virhettä tehneelle ohjaajalle.

Hurjasta onnettomuudesta selviytynyt Gursky ei pelästynyt tilannetta liikaa, vaan aikoo kokeilla riippuliitämistä vielä uudestaan.  

Lue myös:

    Uusimmat