Pellava sopii kesäpuvustoon – huolla näin

Pellava luonnonkuitu, joka säilyy oikealla hoidolla jopa sukupolvelta toiselle. Pellava hylkii likaa ja on miellyttävän vilpoisa kesähelteillä.

Moni välttelee pellavaa, koska se rypistyy käytössä helposti. Tämä onkin yksi pellavan näkyvimmistä ominaisuuksista, mutta rypistymistä voi ehkäistä oikealla säilytyksellä ja huollolla.

Pellava tulee säilyttää ilmavasti viikattuna, jotta näkyviä ryppyjä ja laskoksia ei pääse syntymään. Jos tekstiili ei ole jatkuvassa käytössä, sitä kannattaa säilyttää siten, että ilma pääsee vaihtumaan hyvin. Pellavan täytyy olla täysin kuiva ennen säilytykseen laittamista, koska muuten se voi alkaa haista tai jopa homehtua.

Pese runsaassa vedessä

Pellava kestää jopa 90 asteen lämpötilan, mutta puhdistuu kuitenkin jo 40 asteessa. Pellavapyyhkeet pestään 60 asteessa. Käytä pesuun hellävaraista ohjelmaa ja hienopesuainetta, äläkä koskaan lastaa konetta täyteen pellavaa pestessä. Pesun jälkeen kannattaa tarkistaa koneen nukkasihti, sillä pellavasta irtoaa paljon höytyvää.

Tahrojen poisto on tärkeä osa pellavan huoltoa ja se kannattaakin pyrkiä tekemään nopeasti ennen kuin tahra pääsee värjäämään pellavan kuituja. Paras tapa on imeyttää tahra toiseen tekstiiliin ja pestä tekstiili normaaliin tapaan välittömästi tämän jälkeen.

Pesun jälkeen vaate oiotaan ja venytetään muotoon. Pellavavaate on hyvä kuivata henkarilla ja rumpukuivaus onkin ehdottomasti kielletty. Silitys kannattaa tehdä nurjalta puolelta vaatteen ollessa vielä hieman kostea.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja