Pelicans säästyi kovilta rapsuilta – kadonnut vetoomus kuumensi Liiga-pomojen luurit: "Soitti kaikki läpi"

Raju tilanne Lahdessa: Micke-Max Åstenilta rujo taklaus Aatu Jämseniin – Pelicans-tähti poistuu pukukopin puolelle 1:04
Raju tilanne Lahdessa: Micke-Max Åstenilta rujo taklaus Aatu Jämseniin – Pelicans-tähti poistuu pukukopin puolelle

Pelicans laittoi SM-liigan kurinpidolle käsittelypyynnön, joka katosi. Erikoinen tapaus käynnisti soittokierroksen Liigan toimistolla. Vyyhdin päätteeksi sarjan toimitusjohtaja linjasi asian ojennukseen.

Tiistaina tapahtunut Pelicansin Aatu Jämsenin ja HIFK:n Micke-Max Åstenin kontaktitilanne ei edennyt Liigan prosessien kautta kurinpidon tarkasteltavaksi. Pelicans näki tapauksessa kuitenkin pelikieltopotentiaalisen pääosuman.

Lahtelaisseuran urheilujohtaja Janne Laukkanen vahvisti eilen MTV Urheilulle, että Liigalle laitettiin sähköpostitse kurinpidon käsittelypyyntö, johon seuralla on oikeus. Pyyntö on toimitettava ottelua seuraavana päivänä klo 10:een mennessä. Viesti oli lähtenyt jo myöhään tiistaina.

Åstenin ja Jämsenin kontaktitilanne katsottavissa pääkuvan videolta.

Keskiviikkona Liiga tiedotti vain puoli tuntia ennen HIFK:n ottelun alkua, että Åstenille ei määrätä pelikieltoa. Samassa yhteydessä kerrottiin, että Pelicansin käsittelypyyntö ei saapunut Liigan tietoon sähköpostien teknisistä rajoituksista johtuen.

– Kun Laukkanen ja Liigan urheilujohtaja Jussi Markkanen puhuivat asiasta, oli Markkanen epätietoinen, että hetkinen, mistä puhut. Tässä vaiheessa kävi ilmi, ettei viesti ollut tullut toimistolle, SM-liigan viestintäjohtaja Tuomas Nyholm selventää. 

– Se ei tullut läpi, koska liitetiedostot olivat niin suuria.

Kadonnut sähköposti laittoi puhelimet pirisemään pääsarjan pomojen keskuudessa. 

– Tämän jälkeen Markkanen soitti kaikki meidät läpi, että onko tullut (Liigan toimitusjohtaja) Mikko Pulkkiselle, (kilpailupäällikkö) Arto I. Järvelälle, tai Nyholmille. Todettiin, että näin ei ole. 

Liiga otti tapauksen käsittelyyn, vaikka viesti ei tullut perille ajoissa. Toimitusjohtaja Pulkkinen käytti oikeuttaan saattaa tapaus kurinpidon pöydälle.

– Mikko Pulkkinen totesi, että olisi erittäin harmillista, että pyyntö jäisi käsittelemättä teknisen seikan takia. Ei haluttu, että se jää tutkimatta, ottamatta kantaa tapauksen painoarvoon, sen takia, että oli tuollainen liitetiedosto-ongelma. 

Sääntöjen valossa pyyntö olisi voitu jättää käsittelemättäkin. 

– Teknisesti se on organisaation, eli tässä tapauksessa Pelicansin vastuulla saattaa käsittelypyyntö Liigan tiedoksi. Jos oltaisiin oltu tiukkoja kurinpitopykälistön suhteen, niin olisi todettu, ettei käsitellä, Nyholm avaa.

Kun seura saattaa yksittäisen tilanteen kurinpidon tutkittavaksi, sisältää toimi rahallisen riskin. 5000 euron käsittelymaksu peritään niissä tapauksissa, kun kurinpito ei tuomitse pelikieltoa.

Vaikka Åsten ei nyt sanktiota saanut, ei Pelicans Nyholmin mukaan myöskään menetä rahallista panostaan, sillä tilanteessa käytettiin lopulta Liigan toimitusjohtajan veto-oikeutta. 

Lue myös:

    Uusimmat