Micke-Max Åsten säästyi pelikiellolta – Pelicansin ja Liigan välillä erikoinen sähköpostiselkkaus

Raju tilanne Lahdessa: Micke-Max Åstenilta rujo taklaus Aatu Jämseniin – Pelicans-tähti poistuu pukukopin puolelle 1:04
Micke-Max Åstenilta rujo taklaus Aatu Jämseniin – Pelicans-tähti poistuu pukukopin puolelle

SM-liiga tiedotti noin puoli tuntia ennen HIFK:n ja Lukon välistä keskiviikkoillan liigaottelua, ettei helsinkiläisten Micke-Max Åsten saa pelikieltoa taklauksestaan Pelicansin Aatu Jämseniin. Tapaus sattui joukkueiden kohtaamisessa tiistaina.

Liigan kurinpitodelegaation mukaan Åstenin taklauksen suurin voima kohdistui Jämsenin vartaloon, ei tämän päähän.

Päätöstä perusteltiin seuraavasti: "Taklaushetkellä Åstenin vasen käsivarsi on hieman irti vartalosta, mutta toisaalta käsivarsi on kuitenkin Åstenin vartalon etupuolella eikä Åsten kohdista tai kurota käsivarttaan vastustajan päätä kohden. Edelleen delegaatio huomioi sen, että taklattu pelaaja Jämsen on tietoinen pelitilanteesta ja häneen tulossa olevasta vastustajan taklauksesta."

Tiedote piti sisällään myös erikoisen kuvauksen Pelicansin tilanteesta jättämästä käsittelypyynnöstä. Pelicansin urheilujohtaja Janne Laukkanen vahvisti keskiviikkoaamuna MTV Urheilulle Pelicansin jättäneen tiistai-iltana tapauksesta oman tutkintapyynnön kurinpidon pöydälle.  

Seuroilla on mahdollisuus omaan yksittäiseen tutkintapyyntöön, mikäli tapausta ei ole sarjan oman prosessin kautta selvitettäväksi asetettu. Jos seuran oma tutkintapyyntö ei tuota rangaistusta, se menettää 5000 euron käsittelymaksun. SM-liigan tiedote Åstenin tapauksesta asettaa tapahtumat kuitenkin erikoiseen valoon.  

"Pelicans on lähettänyt ottelupäivän iltana Liigalle kurinpitosääntöjen mukaisen käsittelypyynnön sähköpostitse. Sähköpostien teknisestä rajoituksista johtuen Pelicansin käsittelypyyntöhakemus ei kuitenkaan ole tullut Liigalle perille. Edellä mainitun sähköpostirajoituksen takia Liigan toimitusjohtaja on päättänyt käyttää Liigan kurinpitosääntöjen 25 §:n mukaista oikeuttaan ja on asettanut Åstenin taklauksen kurinpitokäsittelyyn epäiltynä sääntöjen vastaisena taklauksena päähän (sääntö 48)."

 

Lue myös:

    Uusimmat