Juhamatti Aaltonen vapaana – Kärpiltä välittömästi suoraa puhetta

Upea hetki Nokia Arenan jäällä – Petri Kontiolan ja Juhamatti Aaltosen temppu sai kylmät väreet liikkeelle 0:37
Petri Kontiola ja Juhamatti Aaltonen vaihtoivat viime keväänä pelipaitoja jäähyväisten merkiksi – kaksikko saattaa sittenkin vielä kohdata

Oulun Kärpät on kiinnostunut seurassa mittaviin saavutuksiin yltäneen Juhamatti Aaltosen palveluksista. 

– Ei me täällä laput silmillä olla, Kärppien urheilujohtaja Mikko Myllykoski sanoo MTV Urheilulle.

Aaltonen, 38, ja tshekkiläisseura BK Mladá Boleslav purkivat sopimuksensa eilen. Aaltonen ehti pelata joukkueessa 25 ottelua tehopistein 5+11=16. 

Kärpät on valmiina, mikäli Aaltonen haluaa palata Ouluun ja osapuolten tavoitteet kohtaavat. Myllykoski on varma, että asiasta käydään vuoropuhelua lähiaikoina.

– Katsotaan, miten asiat etenevät. Varmasti keskustellaan tässä puolin ja toisin, Myllykoski sanoo.

Juttu jatkuu kuvan alapuolella.

Myllykoski korostaa, ettei ole ehtinyt vielä jutella Aaltosen kanssa, eikä pelaajan oma tahtotila Oulussa pelaamisesta ole selvillä. 

– Juhishan veti maajoukkueessa viime kaudella. Hän on osoittanut, että on edelleen huippupelaaja. Varmasti vaihtoehto, jota meidän pitää tutkia, Myllykoski jatkaa. 

Taiturimainen Aaltonen on Kärppien oma kasvatti. Hän on edustanut joukkuetta SM-liigassa yli 350 ottelussa 11 eri kauden aikana. Viimeksi kaudella 2021–2022. 

Aaltonen on voittanut Kärpissä kolme Suomen mestaruutta. Keväällä 2014 hän ratkaisi Oulussa seitsemännen finaaliottelun jatkoerämaalillaan. 

Hyökkääjä on edustanut SM-liigassa myös HIFK:ta, Pelicansia ja viime kaudella Jukureita. Ulkomailla Aaltonen on pelannut Tshekin lisäksi Ruotsissa, Venäjällä ja parin ottelun piipahduksen verran Sveitsissä. 

Maajoukkueessa Aaltonen on voittanut maailmanmestaruuden ja olympiapronssia. 

Lue myös:

    Uusimmat