Pelastuslaitosten arki mullistuu, jos varallaolo kielletään – apu saattaa lähteä palopaikalle 50 kilometrin päästä

7:24
Miksi varallaoloajasta pitäisi päästä eroon ja mitä ehdotuksia liitolla olisi sen tilalle? Katso Uutisaamun keskustelu aiheesta.

Pelastuslaitosten arki voi mullistua maaliskuussa, kun työtuomioistuin päättää varallaoloajasta. Varallaoloon perustuva järjestelmä saattaa loppua kokonaan. Taustalla on se, että EU:n työaikadirektiivi tuntee vain työ- ja vapaa-ajan, muttei varallaoloaikaa.

Pienillä paikkakunnilla paloasemien toiminta on pohjautunut pitkälti varallaoloon; virka-aikana 8-16 on ollut miehitys paloasemalla, mutta sen jälkeen henkilöstö on ollut varalla. Varallaoloaikana on pitänyt tulla paloasemalle 15 minuutin kuluttua hälytyksestä. Aiemmin valmiusaika oli vain viisi minuuttia.

– Jokainen ymmärtää, että jokapäiväistä elämää ei tuolla pysty elämään, jos matkaa paloasemalle kotoa on esimerkiksi viisi kilometriä. Tämä on puoli-ilmainen sekatyömuoto, johon palomiehiä on 60-luvulta asti pakotettu, sanoo Suomen pelastusalan ammattilaisten edunvalvontajohtaja Pasi Jaakkola MTV:n Uutisaamun haastattelussa.

Jaakkolan mukaan varallaolosta on maksettu noin 30-prosenttista tuntipalkkaa.

Suuressa mittakaavassa ei viivästytä

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Markus Viitaniemi tietää, että varallaolon loppuminen heidän alueellaan merkitsee suurta muutosta.

– Varallaololla on varmistettu, että kun tulee hälytys, niin joku aina lähtee. Nyt avunsaannin luotettavuus on vaarassa.

Viitaniemi kuitenkin sanoo, että on muitakin vaihtoehtoja kuin varallaolo: esimerkiksi henkilöstöä voidaan hälyttää vapailta palopaikalle. Varallaolo on ollut kuitenkin keskeinen tekijä.

– Suuressa mittakaavassa varallaolon loppuminen ei viivästytä avunsaantia, mutta yksittäisissä tehtävissä se voi vaikuttaa. Jos esimerkiksi paloauto ei lähde lähimmältä paloasemalta, vaan jopa 50 kilometrin päästä – jokainen ymmärtää, että aikaviive on silloin ihan erilainen.

Jaakkolan mukaan liiton kanta on pitkään ollut se, että varallaolosta olisi päästävä eroon.

– Ratkaisuja kyllä löytyy, jos haluaa. Yksi vaihtoehto on hälytysrahan nosto, toinen Pirkanmaan malli: Siellä varallaoloa ei tehdä. Tai että neuvoteltaisiin niiden työntekijöiden kanssa, jotka varallaoloa tekevät, eikä vaan määrättäisi ylhäältäpäin.   

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.