Mainos

Pelastakaa Lapset ry:n karu raportti: Joka seitsemäs sekunti alle 15-vuotias tyttö menee naimisiin

Joka seitsemäs sekunti yksi alle 15-vuotias tyttö menee naimisiin, käy ilmi Pelastakaa Lapset ry:n raportista.

Järjestön mukaan esimerkiksi Afganistanissa, Jemenissä, Intiassa ja Somaliassa jopa kymmenvuotiaat tytöt naitetaan usein paljon vanhempien miesten kanssa.

– Liian varhain naimisiin joutuvat tytöt eivät useinkaan voi käydä koulua, ja perheväkivalta, hyväksikäyttö ja raiskaukset uhkaavat heitä muita todennäköisemmin. He tulevat raskaiksi ja altistuvat sukupuolitaudeille, kuten hiville.

– He myös synnyttävät lapsia ennen kuin heidän kehonsa on siihen täysin valmis. Tällä voi olla tuhoisia seurauksia sekä heidän että heidän lastensa terveydelle, toteaa kansainvälisen Pelastakaa Lapset -järjestön toiminnanjohtaja Helle Thorning-Schmidt.   

Kansainvälisenä tyttöjen päivänä julkaistu raportti tekee katsauksen myös tyttöjen ja naisten oikeuksien toteutumiseen eri puolilla maailmaa.

Maat on asetettu paremmuusjärjestykseen sen perusteella, millaista on olla tyttö lapsiavioliittojen, koulutuksen, teiniraskauksien, äitiyskuolemien ja naisparlamentaarikkojen määrän perusteella.

Häntäpäässä ovat muun muassa Niger, Tšad, Keski-Afrikan tasavalta, Mali ja Somalia, joissa lapsiavioliittoja on paljon. Kärkipäähän sijoittuvat muun muassa Ruotsi, Suomi, Norja, Alankomaat ja Belgia. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.