Pelaajayhdistys kritisoi Liigan hallituksen toimintaa pelikieltolinjauksessa

10:24
Uutisaamussa keskusteltiin päähän kohdistuneiden taklausten rangaistuksista.

Jääkiekon pelaajayhdistys Suomen Jääkiekkoilijat ry kritisoi tapaa, jolla Liigan hallitus linjasi joulukuussa, että päähän kohdistuneista taklauksista tulee jatkossa vähintään viiden ottelun pelikielto.

– Pelaajayhdistyksen mukaan päätöksellä ja myös liigan puheenjohtajan (Heikki) Hiltusen kommenteilla liigahallitus on yrittänyt ohjata syyt ja paineet pelkästään pelaajien harteille. Näin helppoa ratkaisua tähän ongelmaan ei valitettavasti ole. Tosiasiassa liigalla, liitolla, seuroilla ja myös valmentajilla on pelaajien lisäksi asiassa iso vastuu, pelaajayhdistyksen kannanotossa todetaan.

Päähän kohdistuneet taklaukset nousivat laajasti julkiseen keskusteluun joulukuun alussa, kun Tapparan Tuukka Mäntylä ja Jukurien Patrik Puistola saivat rajut päätärskyt taklauksista. Kumpikin on jo palannut peleihin.

– Hiltusen näkemyksien mukaan liigahallituksessa on paras asiaan liittyvä asiantuntemus, mutta kyseenalaistamme tämän ja katsomme, että isot päätökset tulisi tehdä yhdessä pelaajayhdistyksen (pelaajien) ja suomalaista jääkiekkoilua edistävien asiantuntijoiden kanssa, pelaajayhdistyksen puheenjohtajan Sean Bergenheimin allekirjoittamassa kannanotossa todetaan.

Yhteinen näkemys turvallisuudesta

Pelaajayhdistys muistuttaa olevansa Liigan kanssa täysin samaa mieltä siitä, että pelaajaturvallisuutta täytyy edistää.

Yhdistyksen mielestä pelkästään sakkoja suurentamalla ja pelikieltoja pidentämällä ongelmat eivät ratkea. Kannanotossa mainitaan muun muassa seurojen rooli.

– Seuran vastuu alkaa siitä, miten heidän organisaationsa edustusjoukkue muodostetaan, valmentajista pelaajiin. Esimerkkeinä mainittakoon joukkueiden harjoittelu- sekä pelitapa tai valmentajien vaatimus fyysisyydestä yksittäisille pelaajille.

Liigan hallitus perusteli rangaistusten koventamista halulla vähentää päähän kohdistuneita taklauksia.

– Liigan runkosarjassa on kauden puolivälissä tilannehuoneen tarkastamana todettu 29 päähän kohdistunutta taklausta, kun koko viime kaudella niitä oli yhteensä 98. Vaikka kehitys on ollut oikeansuuntainen, ei etenemisvauhti ole Liigan hallituksen näkemyksen mukaan riittävä, joulukuisen päätöksen perusteluissa todettiin.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja