HIFK:n Tobias Salmelainen kritisoi voimakkaasti Liigan tekemää rangaistusuudistusta: "Voi olla negatiivinen vaikutus"

Liiga päätti koventaa linjaa päähän kohdistuneiden taklausten rangaistusten suhteen – millä mielellä uudistus on otettu vastaan? 10:24
Uutisaamussa keskusteltiin päähän kohdistuneiden taklausten rangaistuksista.

Jääkiekkoliigan joulukuinen päätös korottaa päähän kohdistuneista taklauksista annettavia rangaistuksia aiheuttaa närää.

Helsingin IFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen kritisoi jääkiekkoliigan joulukuista päätöstä päähän kohdistuneiden taklausten rangaistusten korottamisesta. Salmelainen pitää tapaa, jolla päätös tehtiin erikoisena.

– En ymmärrä, mikä kiire oli tehdä päätös ilman, että otetaan huomioon pelaajien kantaa.

Salmelainen kommentoi asiaa MTV:n Uutisaamun haastattelussa keskiviikkona.

Liigan hallitus päätti joulukuussa, että päähän kohdistuneista taklauksista, jotka katsotaan ottelurangaistuksen arvoisiksi, määrätään automaattisesti vähintään viiden ottelun pelikielto. Myös jääkiekon Pelaajayhdistys on kritisoinut Liigan päätöstä.

Myös valmentajalla vastuu

Uutta sääntöä sovellettiin ensimmäisen kerran tiistaina, kun SaiPan Tomas Zaborskylle määrättiin kuuden ottelun pelikielto viime perjantain Sport-ottelun taklauksestaan.

Salmelainen arvioi, että pelaajat on nostettu asiassa turhaan yksin tikun nokkaan.

– Vähän pelaajat on heitetty susille. Tämä on kaikkien yhteinen huoli. Pelaajat vastaavat siitä, mitä jäällä tapahtuu, mutta valmentajat vastaavat siitä, miten pelataan.

Salmelainen muistuttaa, että etenkin pudotuspelien fyysisemmäksi muuttuvassa pelissä vahinkojakin voi sattua. Kaikkia taklauksia ei voi niputtaa automaattisesti samaan kategoriaan.

– Pelistä tulee play offseissa tiukempaa ja fyysisempää, osumia päähän voi tulla. Jokainen taklaus on erilainen.

Ei uusia ohjeita taklaamiseen

HIFK-pomo epäilee, että Liigan radikaali ratkaisu pelaajien turvallisuuden parantamiseksi voi kääntyä jopa itseään vastaan.

Salmelaisen mukaan Liigan päätös aiheutti epätietoisuutta pelaajien keskuudessa.

– Kaikella epätietoisuudella noin nopeassa lajissa voi olla negatiivinen vaikutus. Epävarmuus tuo sitä, että joutuu enemmän miettimään jäällä, mitä tekee.

Mitään uusia ohjeita taklaamiseen ei kuitenkaan HIFK:ssa ole uuden säännön takia annettu.

– Ei ole ohjeistettu taklaamaan toisin. Ei tämä ole vaikuttanut arjen toimintaan.

Lue myös:

    Uusimmat