Pelaaja huijasi härskisti yli puolen miljoonan potin – "Tapahtui hetken mielijohteesta"

Yhdysvaltalainen Rob Mercer on myöntänyt valehdelleensa sairastavansa syöpää kerätäkseen rahaa osallistua pokerin World Series of Poker -pääturnaukseen Las Vegasissa. Amatööripelaajan huijaus tuotti 560 000 dollarin rahapotin.

Mercer, 37,  perusti GoFundMe-tilin kesäkuussa varainkeruuta varten. Hän valehteli sairastavansa neljännen asten paksusuolen syöpää saadakseen kasaan 10 000 dollarin sisäänpääsymaksun.

Mercer putosi lähes välittömästi turnauksesta, mutta jatkoi pelaamista Bellagion luksushotellin kasinolla Las Vegasissa. Pelaajan toiminta herätti epäilyksiä lahjoittajien silmissä.

Mercer sai sanomalehti Las Vegas Review -Journalin mukaan huijauksellaan lahjoituksia 30 000-50 000 dollarin väliltä. Hänelle tarjottiin myös majoitus Bellagion sviitissä turnauksen aikana heinäkuussa.

Mercer sai kerättyä kokonaisuudessaan huijauksellaan noin 560 000 dollarin potin.

– Valehtelin, että minulla on paksusuolen syöpä. Minulla ei ole syöpää. Käytin sitä kustantaakseni kulut tilanteessani, Mercer myönsi Las Vegas Review -Journalin haastattelussa.

– Se mitä tein oli väärin. Minun ei olisi pitänyt sanoa ihmisille, että sairastan paksusuolen syöpää. Se tapahtui hetken mielijohteesta, kun joku kysyi minulta minkä tyypin syöpää sairastan.

Mercer vahvisti myös GoFundMe:ltä ottaneen yhteyttä häneen palvelun ehtojen rikkomisesta.Palvelu langetti myös pokeripelaajalle porttikiellon alustan käyttöön tulevissa varainkeruuhankkeissa.

Mercerille rahaa lahjoittaneet ihmiset tulevat saamaan GoFundMe:ltä hyvityksenä rahansa takaisin. 

 

Lue myös:

    Uusimmat