Pekoni-broilerinyytit ja näppärä kasvisvuoka 18.5.2001

Toim. Marita Suontausta

Pekoni-broilerinyytit

4 kalkkuna- tai broilerin fileepihviä
n.120 g pekonia
0,25 tl mustapippuria
ripaus suolaa
1 tl currya
n.1 dl ruohosipulisilppua

Näppärä kasvisvuoka

1 pss (n300 g) tomaattia sisältäviä juuressuikaleita
400 g:n pss peruna-sipuli tai -purjosuikaleita
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
n. 1 tl yrttipippuriseosta
n. 2 dl vettä 1
-2 dl juustoraastetta

Aloita ruoanvalmistus kasvisvuoasta. Levitä puolet perunasuikaleista kevyesti voideltuun uunivuokaan, kaada päälle puolet kasvissuikaleista ja mausteista. Toista kerrokset. Kaada vuokaan vesi ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 180-asteisessa uunissa n. 40 min.

Nuiji fileepihvit kevyesti ohuemmiksi. Mausta ja ripottele ruohosipulisilppu fileille. Kääri fileet rullalle ja kiepauta 1-2 pekoniviipaletta rullan ympärille. Voit laittaa jokaisen rullan läpi tikun, että rullat varmasti pysyvät kiinni. Ruskista halutessasi pannulla kauniin ruskeiksi, nosta uunivuokaan ja kypsennä loppuun 180 asteessa uunissa n. 20 min. Voit laittaa vuokaan n. 1 dl vettä, jos haluat. Broilerirullat voit myös kypsentää kasvisvuoan päällä tai paistinpannulla hauduttaen.

Grillaajat kypsentävät sekä kasvikset että rullat grillissä. Kasviksista voit tehdä neljä folionyyttiä ja rullat kannattaa ruskistamisen jälkeen kääräistä folioon hautumaan.

Lue myös:

    Uusimmat