Pekka Pouta kisaa suositussa visailussa – turvautuu yksinkertaiseen kikkaan kuumottavassa tilanteessa

1:50
Pekka Pouta kertoo videolla, mihin käyttäisi voittorahansa.

Meteorologi Pekka Pouta kisaa Super-Jahti-sarjan seuraavassa jaksossa.

Maikkarilla seurataan perjantai-illoissa suositun Jahti-tietokilpailun entistä jännittävämpää Super-Jahti-versiota. Mikko Leppilammen juontaman kisan toisessa jaksossa 11. helmikuuta mittaa Jahtaajista ottaa rakastettu säämies Pekka Pouta.

Aiemmin Jahdissa kolmen kilpailijan tiimi yritti päihittää yhden jahtaajan. Super-Jahdissa osat vaihtuvat, sillä tällä kertaa kilpailija käy yksin Jahtaajien muodostamaa superjoukkuetta vastaan!

Pouta kertoo kartuttaneensa taitojaan pubivisoissa. Jos voitto napsahtaisi kohdalle, hän lahjoittaisi rahat hyvään tarkoitukseen Amnestylle.

– Urheilun ja viihde ovat pahimmat osa-alueet. Historia ja maantieto puolestaan vahvimmat, hän summaa. 

Pouta kuvailee tilannetta studiossa kuumottavaksi, kun kysymyksiin tulee vastata nopeasti, jahtaajien tuijottaessa vieressä. 

– Olen ottanut taktiikan käyttöön, että vastaan silmät kiinni. Näin ei jahtaajien tuijottaminen ja ohjelmaan tehty jännittävä tunnelma stressaa, hän paljastaa. 

Näin toimii Super-Jahti

Super-Jahdissa peli kulkee niin, että ensimmäisellä kierroksella tietokilpailija kerää pelipotin vastaamalla enintään viiteen monivalintakysymykseen. Jos hän vastaa ensimmäiseen väärin, on peli pelattu ja pelaaja putoaa.

Varsinainen Super-Jahti alkaa, kun kilpailija kohtaa Jahtaajat. Sekä kilpailijalla että jahtaajilla on 60 sekuntia aikaa vastata niin moneen kysymykseen kuin ehtii. Kannattaa vastata oikein: oikeasta vastauksesta vuoro siirtyy Jahtaajille ja kilpailijan kello seisahtuu. Väärästä vastauksesta kello jatkaa tikittämistään. Pelin häviää se, jolta aika loppuu ensin.

Ennen peliä Jahtaajat tekevät pelaajalle kuitenkin kolme tarjousta. Kilpailija saa päättää kohtaako hän superjahdissa yhden, kaksi vai peräti kaikki kolme Jahtaajaa. Jahtaajat tarjoavat tuiki tärkeän aikaedun ja pelissä on tietysti myös potin suuruus. Mitä suurempi riski, sitä suurempi potti.

Super-Jahti (Beat the Chasers) oli jättimenestys keväällä 2020 Britanniassa, ja toista kautta esitetään parhaillaan. Ohjelmasta on tehty kaudet myös Hollannissa ja Australiassa.

Super-Jahti MTV3-kanavalla perjantaisin kello 20

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja