Mainos

Hän on suomalaisten visailuohjelmien kuningas – Magnus Malilla on jäätävä yleistieto: "Yleensä vastaus on oikein"

Tietokilpailija Magnus Mali ahmii tietoa erityisesti kirjoista, lehdistä ja elokuvista.

Tietokilpailukirjailija ja tietokilpailija Magnus Mali oli jo lapsena niin kiinnostunut eri asioista, että luki monet koulukirjatkin etukäteen. Vaikkei hän nuoressa iässä sitä vielä aavistanutkaan, että tästä aktiivisuudesta tulisi olemaan erinomaisen paljon hyötyä miehen myöhemmässä elämässä.

– Toisin kuin monet muut lapset, minä pidin koulusta. Tykkäsin kovasti sellaisista aineista kuin historia, maantieto, uskonto ja kielet, Mali kertoo.

Kotona pelattuihin lautapeli-iltoihin Mali on osallistunut pienestä pitäen ja lapsuuteen kuuluivat myös erilaiset tv:ssä pyörineet tietokilpailut, kuten Reijo Salmisen ja Jyrki Otilan juontama Kolmosvisa 80-luvun lopulla ja 90-luvun alussa. Täysi-ikäiseksi tultuaan Mali näki oman tilaisuutensa koittaneen.

– Hain Heikoin lenkki -ohjelmaan, pääsin siihen ja voitin kilpailun. Siitä se lopullinen innostus tietovisoihin sitten lähti, Mali kuvaa.

Muutamaa vuotta myöhemmin parikymppinen Mali osallistui ympäri maailmaa tunnettuun Haluatko miljonääriksi -tietokilpailuun. Nuorukainen tiesi vastauksen 12 ensimmäiseen kysymykseen ja voitti sillä 45 000 euroa. Tämän jälkeen visailukonkari on syventänyt tietämystään ja kirjoittanut kirjat Tietovisa 1 ja Tietovisa 2, Uusi tietovisa ja Haluatko miljonääriksi. Mali tekee myös itse kysymyksiä eri lehtiin sekä lautapeleihin.

– Olen viimeisen kuuden vuoden aikana tehnyt eri aiheisia kysymyksiä valtavasti, noin 25 000, Mali sanoo vaatimattomasti.

Aiheita Mali kerää vähän kaikkialta. Kirjojen ja muun lukemisen kanssa tietoviisas on kaikkiruokainen.

– Kirjoista, kuten musiikkiin tai politiikkaan liittyvistä elämäkerroista, viihdekirjallisuudesta, fiktiosta, klassikoista ja eri lehdistä löytää paljon aiheita kysymyksiin. Ja leffoista! Niistä oppii paljon paitsi itse elokuvasta, myös käsiteltyihin aiheisiin liittyen, Mali innostuu.

Omaan muistiinsa Mali kokee asioiden painuvan parhaiten näköaistia avuksi käyttäen.

– Muistan näkemällä paremmin kuin kuulemalla. Joskus visailuissa tulee vastaan kysymys, johon en tiedä vastausta, mutta voin jotenkin kummallisesti muistaa, millä sivulla se tai saman tyyppinen kysymys on kirjassani ollut. Silloin vastaan hyvin intuitiivisesti – ja yleensä vastaus on oikein, Mali naurahtaa.

Mali nähdään 18.4. starttaavalla Jahti-tietokilpailun uudella kaudella. Kilpailussa muodostetaan kolmen hengen joukkueita, joista jokainen vuorollaan yrittää päihittää tietoviisaan. Joukkue kilpailee tuhansien eurojen voittopotista tietoviisaiden Terävän eli Magnus Malin, Besserwisserin eli Markus Leikolan sekä Herra Arkiston elin Eero Ylitalon kanssa.

Jahti MTV3-kanavalla torstaisin klo 20 alkaen 18.4.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja