Pekka Pouta: Helle vyöryy taas koko Suomeen – "30 astetta menee rikki monin paikoin"

Sää lämpenee viikonloppuna, mutta onko luvassa paahtavaa hellettä? Katso Pekka Poudan sääkartoilta, miltä loppuviikko näyttää 4:01
Onko jo viikonloppuna luvassa paahtavaa hellettä? Katso Pekka Poudan sääkartoilta, miltä loppuviikko näyttää

Helle palaa rytinällä koko maahan ensi viikolla, Pekka Pouta ennustaa. Hellelukemia saatetaan nähdä Etelä-Suomessa jo tänään torstaina, mutta sitten hieman viilenee.

– Englannin seudulla on korkeapaine, joka tuo helteet meille Ruotsin kautta, Pouta kertoo.

Poudan mukaan hellejakson pituus riippuu täysin siitä, kuinka nopeasti korkeapaine väistyy Venäjälle. Näillä näkymin kuuminta on ensi tiistaina ja keskiviikkona, jolloin Suomen yli helteet pois huuhtoisi ukkosrintama.

Vielä perjantaina suuressa osassa maata on viileää, aivan lounaisimmassa ja eteläisimmässä Suomessa ollaan kesäisissä yli 20 asteen lukemissa. Hyvin lämmin ilma alkaa kiertyä Suomen ylle lauantaina. Jo sunnuntaina suuri osa Suomea paahtuu helteessä, maanantaina paahde vain kasvaa ja tiistaina koko kartta on tumman punainen.

– 30 astetta menee rikki monin paikoin.

Helpotusta helteeseen voi hakea uimavesistä, jotka ovat viilenneet kautta maan kuumimmista lukemista jopa 5–10 asteella. Poudan mukaan on vielä epävarmaa, lämpenevätkö vedet takaisin yli 25 asteen missään päin Suomea. 

Katso yllä olevalta videolta vielä tarkemmat vesien lämpötilat Suomessa juuri nyt!

Lue myös:

    Uusimmat