Huh, mitkä helteet ovat edessä: Tällä viikolla hätyytellään jopa +30 asteen lukemia – Näin Pekka Pouta ennustaa säätä orvokkimättäällä!

5:01

Tällä viikolla monen auringonpalvojan ja helteen ystävän pitkä odotus toteutuu, sillä lämpölukemat alkavat muistuttaa etelänloman säätä. Lämpöasteet kipuavat loppuviikkoa kohden jopa 30 asteeseen.

Hellettä on luvassa tällä viikolla lähes koko maahan, aivan pohjoista Suomean lukuun ottamatta. Näin lupaa meteorologi Pekka Pouta.

Lämpimämpi jakso keskittyy sisämaahan. Jo tiistaina Etelä-Suomen sisämaassa on noin 25 astetta. Päivä päivältä sää muuttuu entistä lämpimämmäksi ja torstaina elohopea voi nousta Poudan mukaan parhaimmillaan 30 asteeseen.

– Torstaina 30 asteen helteita on luvassa Länsi-Suomeen Seinäjoki-Salo-välille, helle saattaa yltää jopa rannikolle, Poriinkiin, Pouta naljailee Porista kotoisin olevalle Alm-Siiralle pilke silmäkulmassaan.

Helsingissä ei niin lämmintä meren takia

Yhtä lämmin päivä on tulossa myös perjantaista, jolloin Etelä-Suomea hellii kauttaaltaan noin 30 asteen helteet. 

– Lapissa on koko viikon viileämpää ja sateisempaa, mutta loppuviikosta sielläkin voidaan päästä hellelukemiin, Pouta sanoo.

Viikonlopuksi sää viilenee hieman ja ukkoskuurot yleistyvät varsinkin iltaisin.

– Toisaalta en olisi lainkaan yllättynyt, jos Helsingin keskustassa ei päästä hellelukemiin tällä viikolla. Se johtuu siitä, että merivesi on vasta noin kymmenenasteista, Pouta sanoo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja