Pekka Pouta ennustaa mahtavaa käännettä! Kylmässä kärvistelty kevät on pian vaihtumassa kesän lämpöön: "Onhan se mielettömän hienoa"

Miltä näyttää juhannuksen sää? Kesäkuun alusta tulossa keskimääräistä lämpimämpi 4:37
Katso koko pitkän ajan ennuste videolta!

Kolea kevät on viimein muuttumassa kesäiseksi sääksi, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta pitkän ajan datan perusteella. Kesäkuun alku näyttää sääkartoilla suorastaan lupaavalta.

Pekka Poudan mukaan hyppy keskimääräistä koleammista säistä ajankohdalle tyypillisempiin on suorastaan hillitön.

– Keskimäärin kesäkuun alussa etelä- ja keskiosissa maata on noin 20 astetta ja Lapissa lähelle viittätoista. Onhan se ihan mielettömän hienoa, kun viime viikot olemme olleet kymmenessä asteessa ja Lapissa on ollut täysi talvi.

Sademäärien osalta Pekka Pouta uskoo säiden menevän tavanomaiseen tapaan. Juhannukselle saakka ulottuvasta ennusteesta Pekka Pouta ei uskalla sanoa vielä lähes mitään.

– Grafiikan mukaan juhannuksena ollaan keskiarvojen lähettyvillä ja itse tulkitsisin sen niin, että mikä hyvänsä on mahdollista. 

– Hyvä varoitus keskiarvoista kesällä on, että kaikki tietävät juhannuksen. Joko on todella hieno sää tai sataa räntää. Keskiarvo on hyvin epätyypillinen tilanne, Pouta toteaa.

Katso koko pitkän ajan ennuste jutun videolta!

Lue myös:

    Uusimmat