Pekka Pouta avautui pakkasesta eteläsuomalaisille kuittaileville lappilaisille suorassa lähetyksessä – "Ei sisätiloihin voi laittaa pitkiä kalsareita"

2:01
Katso video: Pekka Pouta näyttää, miten Lapin hyytävä kylmyys valahtaa etelämmäksi!

Suosikkimeteorologi Pekka Pouta avautui MTV:n Uutisaamussa pohjoissuomalaisille, jotka naljailevat kylmyydestä kauhistuneille eteläsuomalaisille.

Etelässä on kauhisteltu kylmiä pakkaslukemia, jotka ovat toistaiseksi olleet reilusti maltillisempia kuin Lapin paukkupakkaset.

Viime yönä mittari valahti -38,5 asteeseen Muoniossa, mutta tilanne on kääntymässä päälaelleen, sillä pohjoisessa sää lauhtuu, mutta etelässä pakkanen kiristyy.

Ennusteen mukaan lämpötila laskee etelässä iltaa kohti -20 asteeseen, mutta Forecan mukaan lämpötila voi tuntua jopa -30 asteelta.

– Lapissa ihmetellään, että mitäs nyt pikku pakkanen täällä parikymmentä astetta, mutta kyllähän minäkin pärjään hyvin koirani kanssa, kun menen vain ulos.

– Ongelmia tulee, kun menen bussiin, jossa paistuu ja hikoaa, ja sitten menen taas ulos. Ei sisätiloihin voi laittaa pitkiä kalsareita. Tällainen venkslaaminen keskuslämmityksen ja 20 asteen pakkasen kanssa ottaa kyllä hikirauhasiin, Pouta naurahtaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja