Mainos

Pekka Perä: Vi***us siedettävällä tasolla

Kaivosyhtiö Talvivaaran toimitusjohtaja Pekka Perä kuvailee tämänhetkisiä tuntojaan mielenkiintoisella tavalla.

Kun yhtiön kriisi oli pahimmillaan viime vuoden lopulla, hän lohkaisi, että "voiko vit***kseen kuolla". Tänään hän kertoi nykyisiä tuntojaan MTV3:n Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelmassa.

— Vit*tus on siedettävällä tasolla. Paljon on töitä ja paljon positiivisiakin asioita tapahtunut, Perä kertoi ohjelmassa.

Perä siirtyi uudelleen Talvivaaran toimitusjohtajaksi viime vuoden marraskuun puolivälissä, kun yhtiön aiheuttama ympäristökohu oli pahimmillaan. Hänen mukaansa suomalainen mies ei voi paeta vastuutaan.

– Ei sitä tilannetta voinut paeta. Meillä on kuitenkin vastuu monesta ihmisestä. Jos toiminta olisi loppunut, niin Suomesta olisi kadonnut monta tuhatta työpaikkaa. Suomalainen mies ei lähde tilanteesta pois. Meillä on vastuuta sijoittajillekin, Perä totesi.

Hänen mukaansa Talvivaara tekee pääosin hyvää ja laadukasta työtä. Hänen mukaansa 95-98 prosenttia päätöksistä on ollut hyviä, mutta viime vuonna yhtiö koki ympäristökatastrofin, kun yhtiön turvapato alkoi vuotaa kaivosalueella Sotkamossa. Hänen mukaansa viime kesän runsaisiin sateisiin ei oltu varauduttu, minkä takia vuodot alkoivat.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.