Pekka Laiho vaikeimmasta roolistaan: Tätä näytelmää ei nähdä usein

Kokemuksella: näyttelijä Pekka Laiho 25:55

50-vuotistaitelijajuhlaansa viettävä Pekka Laiho muisteli uraansa Studio55.fi-lähetyksessä.

Monipuolisen uran tehnyt näyttelijä Pekka Laiho kertoi Helsingin Kaupunginteatterin olleen hänelle kuin toinen koti.

– Se on merkinnyt mulle lähes koko elämäntyön ja ollut mulle hyvin merkittävä. Se oli melkein enemmän kuin koti, kun mä melkein asuin siellä kaikki päivät.

37 vuotta Helsingin Kaupunginteatterissa työskennellyt Laiho aloitti uransa Mainos-TV:ssä. Jo tätä ennen lausuntaa harrastanut äiti oli innostanut pientä Pekkaa, ja tämä osoittikin kiinnostusta esiintyjän ammattia kohtaan.

– Oli kuusijuhlat, olin 5-vuotias, ja mä ryntäsin lavalle ja halusin ottaa paikkani. Puhuin omiani siellä ja huusin loppuun että ”Pekka Matias Laiho”! Ja siitä tuli semmoset aplodit, et ne mä muistan vieläkin.

Muun muassa Vesa-Matti Loirin ja Esko Salmisen kanssa näytellyt Laiho pohti myös näyttämöuransa vaikeinta roolia Henrik Ibsenin Brand-näytelmässä.

– Se näytelmä on käsittämättömän vaikea, se on ku semmonen näyttämörunoelma. Siitä on hirveän vaikea tehä dramatisointi, ja siks tota ei näe oikeastaan maailmalla paljon yhtään.

Tulevana viikonloppuna, torstaista lauantaihin 12.–14.2., Teatteri Jurkka kokoontuu juhlimaan Laihon uraa ja muistelemaan menneitä.

Mitkä asiat tekevät Laihon mielestä hyvän näyttelijän? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat