Mainos

Pekka Haavisto täsmentää: Perussuomalaisten nykyinen linja ei anna mahdollisuutta vihreille olla samassa hallituksessa

9:49
Pekka Haavisto oli MTV:n Uutisextran vieraana 17. marraskuuta

Vihreiden Pekka Haavisto otti kantaa medialle lähettämässään tiedotteessa vihreiden kannasta hallitusyhteistyöhön perussuomalaisten kanssa. Aihe nousi tänään esille, kun Maaseudun tulevaisuus kertoi, ettei Haavisto sulje pois hallitusyhteistyötäJussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kanssa.

Lähettämässään tiedotteessa Haavisto korostaa, että arvot ja hallitusohjelma ratkaisevat, millaisessa hallituksessa vihreät voivat olla mukana.

– Yhden asian haluan tehdä selväksi. Vihreät on arvopuolue, jolle ympäristönsuojelu, ihmisoikeudet ja tasa-arvo ovat keskeisimpiä arvoja ja perusta, jolle koko puolue on perustettu, Haavisto kommentoi tiedotteessaan.

"Tavoitteiden suurimpia vastustajia"

Hän sanoo, että vihreät tekevät hallitustyötä vain sellaisten puolueiden kanssa, jotka ovat valmiita sitoutumaan vihreiden arvoihin ja hyväksyvät ne hallitusohjelmassa.

– Nykyisessä eduskuntatyössä perussuomalaiset ovat olleet vihreiden tavoitteiden suurimpia vastustajia, ja sen vuoksi ajattelen, että perussuomalaisten nykyinen linja ei anna mahdollisuutta vihreille olla samassa hallituksessa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja