Pehmeät geelikynnet sopivat kovaankin käyttöön

Pehmeä geelilakkaus on tämän hetken juttu. Eettinen kuluttaja valitsee tuotteen, joka ei vahingoita eläimiä tai ympäristöä.

Kun rakennekynnet saapuivat Suomeen joitakin vuosikymmeniä sitten, moni valitsi materiaaliksi kovat akryylikynnet. Näyttävät kynnet olivat myös kosmetologi Niina Saineen asiakkaiden mieleen. Valitettavasti Saine sairastui astmaan, joten tehokkaiden akryylituotteiden käyttö tuli lopettaa.

Uusiin pehmeisiin geelikynsiin Saine tutustui, koska hän piti geelikynsiä akryylikynsiä vaivattomampina käyttää. Kestävä materiaali, helppokäyttöisyys ja eläinkokeettomat tuotteet olivat luonnollinen valinta koirien kanssa puuhailevalle naiselle.

– Vastuullisten valintojen tekeminen voi olla kuluttajalle vaikeaa. Onneksi Animalian sivuilta löytyy tietoa tuotteista, joissa ei ole käytetty eläinkokeita, Saine sanoo.

Listalle pääsevät eläinkokeettoman kosmetiikan standardiin sitoutuneet yritykset. Standardiin sitoutuneiden yritysten koko tuotantoprosessi valvotaan ulkopuolisen auditointiyrityksen taholta niin, että eläinkokeettomuus varmistuu sekä ainesosien että lopputuotteiden osalta.

Geelikynnet kestävät rasitusta

Uudet pehmeät geelilakat ovat akryylikynsiä tai kovia geelilakkoja kevyempi vaihtoehto. Kynsi kestää kovaakin rasitusta, kuten päätetyöskentelyä tai vaikkapa pihahommia.

– Kynnen alta tulee koko ajan myös kosteutta, jonka pehmeä geelilakkaus päästää läpi. Se on siis hygieeninen vaihtoehto.

On geelikynsillä heikkoutensakin. Vioittuneita kynsiä ei pysty samalla tavalla muotoilemaan kuin kovemmilla lakoilla, eikä geelikynsistä saa yhtä pitkiä kuin akryylikynsistä, joihin voidaan lisätä pituutta tuova tippi.

Uv-valo kiinnittää

Geelikynsien laittamiseen menee aikaa puolisen tuntia. Ensin kynnen pintaan kasvaneet kynsinauhat irrotetaan siististi hiomalla. Tämän jälkeen kynteen laitetaan kiinnitys ja -aluslakka, joiden annetaan kuivua kaksi minuuttia uv-valon alla. Päällyslakkaa laitetaan kaksi kerrosta. Sekin kiinnittyy kynnen pintaan uv-valon avulla.

– Kyseessä on hellävarainen menettely. Jos geelilakkaus ei jostain syystä miellytä, sen voi poistaa kahden viikon kuluessa poistoaineella tai hiomalla. Tämän jälkeen poistaminen on vähän hankalampaa, Saine kertoo.

Varpaankynnet kasvavat kesällä melko nopeasti, joten geelikynsien voi antaa kasvaa pois luonnollisesti.

– Tarvittaessa kynsiin voi lisätä vähän kynsilakkaa, jotta lopputulos pysyy siistinä pitkään, Saine sanoo.

Teksti: Maarit Rasi

Lue myös:

    Uusimmat