Pauli Hanhiniemi MTV.fille: Näytteleminen on hauskaa

Anselmi – Nuori ihmissusi –elokuvaa tähdittävä Pauli Hanhiniemi nauttii näyttelemisestä.

Kolmas Nainen –yhtyeestä tuttu Pauli Hanhiniemi ei rajoita tekemisiään vain musiikin pariin. Anselmi – Nuori ihmisusi –elokuvassa kirkkoherraa näyttelevä miekkonen päätyi kyseisen elokuvan pariin tuttavien kautta.

– Olen tekijäporukan tuttu. Olen heidän kanssaan touhunnut paljon. Olen ollut mukana parissa lyhytelokuvassa ja on myös tehty jotain musiikkivideoita heidän kanssaan, komistus kertoo.

Anselmi – Nuori ihmissusi –elokuva on siitä mielenkiintoinen tapaus, että se on tehty pääosin omakustanteisesti. Matti Pekkasen ohjaaman elokuvan kuvaaminen kiinnostikin miestä myös siksi, että Hanhiniemi julkaisi Kolmas Nainen –yhtyeen ensimmäisen sinkun omakustanteisena.

– Minä ajattelin, että jos noilla jätkillä on noin paljon sisua, että ne tekee kokoillan elokuvan ja pyrkii siinä parhaimpaansa vähillä rahoilla, niin kyllä minä lähden talkoisiin, Hanhiniemi kertoo.

Laulaja on nähty erilaisissa rooleissa vuosien varrella. Kiinnostaako näytteleminen paljon?

– Jos ne ovat tarpeeksi helppoja rooleja, mies nauraa.

Komistus kertoo, että on esittänyt pääasiassa hahmoja, joita on hänen mielestään helppo esittää. Musiikin lisäksi kuitenkin myös näyttelemiseen riittää intoa.

– Näytteleminen on hauskaa, mutta hyvin näytteleminen on vaikeata, mies summaa.

"Ei se ole palkasta kiinni"

Hanhiniemi kertoi YleX:n haastattelussa, että sai Anselmi – Nuori ihmissusi –elokuvasta palkaksi jaloviina-pullon ja saappaat. Kirkkoherraa näytellessään mies halusi auttaa elokuvan työryhmää, sillä kenenkään unelmaa ei pitäisi estää vain rahan takia.

– Jos näkee, että toisella on palava halu johonkin, jos sitä pystyy auttamaan jollakin tavalla, niin ei se sitten ole palkasta kiinni. Tällaisessa tapauksessa jallu saattaa olla ihan riittävä palkka, mies kertoo.

Miehen tähdittämä elokuva on saanut paljon vaihtelevaa palautetta. Hanhiniemi kertoi valmistautuneen työryhmän kanssa siihen henkisesti jo ennen julkaisua.

– Olen lukenut muutamia arvosteluita. Osassa on selkeästi katsottu leffa ja nähty siinä aivan hyvin puutteet ja ansiot, mies summaa.

Tällä hetkellä mies työstää uutta musiikkia ja valmistautuu Kolmas Nainen –yhtyeen alkaviin keikkoihin.

– Kohta alkaa nuo Kolmannen Naisen keikat ja elämä selkiytyy siltä osin. Nyt tietää taas mitä kledjuja pitää pyykätä, mies nauraa.

Anselmi - Nuori ihmissusi -elokuva sai ensi-iltansa 24. tammikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat