PAU:n Nieminen tapasi Posti-kiistaa ratkovat työryhmäläiset: "Nyt eletään perjantaita ja neuvotteluprosessille on vielä ihan hyvin aikaa"

PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen on tavannut jo Postin työsopimusneuvotteluihin nimetyn selvityshenkilönelikon.

Tapaamisesta poistuessaan Nieminen sanoi MTV Uutisille, että hän palaa työryhmän eteen vielä toistamiseen tänään.

– Heillä on tarkoitus pyrkiä tapaamaan väkeä eri tyyppisissä kokoonpanoissa, että saavat mahdollisimman tarkan kuvan siitä, mikä tilanne on. Se, ketä toiseen tapaamiskertaan osallistuu, en vielä tässä vaiheessa voi kommentoida. 

Niemisen mukaan PAU:n ja Paltan välinen neuvottelu on loppusuoralla. 

– Hirveän vaikea sanoa aikaa kauanko me tarvitsemme sen jälkeen, kun työryhmä on ratkaissut tämän pakettilajittelijoiden työehtosopimusasian. Meillä on Paltan kanssa jo tekstit olemassa, joten uuden luomiseen emme tarvitse juurikaan aikaa. 

Nieminen pitää maanantaista takarajaa sovun syntymisellä mahdollisena. 

– Nyt eletään perjantaita ja neuvotteluprosessille on vielä ihan hyvin aikaa.

Kaikkia osapuolia tarkoitus kuulla 

Neuvotteluhuoneeseen menivät aamulla myös pääministeri Antti Rinteen (sd.) valtiosihteeri Raimo Luoma sekä omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) valtiosihteeri Valtteri Aaltonen.

Heidän poistuttuaan paikalle saapui valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala, joka poistuessaan kommentoi, ettei hänen enää tarvitse tänä päivänä tavata työryhmäläisiä. 

Selvityshenkilöt aikovat kuulla kaikkia kiistan osapuolia, eli lisäksi muun muassa työnantajaliitto Paltaa, Postia sekä teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aaltoa

Lue myös:

    Uusimmat