Posti-kiistaan ratkaisu tiedossa? Osapuolet suuntaavat valtakunnansovittelijan luokse – "Meillä on yksi avoin kysymys vielä"

5:19
Katso videolta PAUn ja Paltan edustajien kommentit posti-kiistan ratkaisemisesta.

Posti-riitaan haettiin päivän aikana sopua Helsingin Etelärannassa. Osapuolet ovat parhaillaan suuntaamassa valtakunnansovittelijan toimistoon, sillä ratkaistavana on enää yksi kysymys.

– Nyt olisi hyvä hetki lähteä valtakunnansovittelijan luokse. Meillä on yksi avoin kysymys vielä, sen käsittelyä jatketaan jonkin aikaa, toteaa Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto

Onko kysymys pakettilajittelijoiden osalta siis ratkaistu?

– Sen osalta joo, mitä olemme tänään heidän osaltansa ratkaisua tehneet. Meidän mielestämme se olisi kaikilta osin sellainen, joka olisi hyväksyttävissä, toteaa Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n Heidi Nieminen

Niemisen mukaan edelleen ratkottavissa oleva kysymys liittyy valtakunnansovittelijan esitykseen, jonka kohtia tulisi avata.

– Sovittelijan sovintoesitys on tehty toissapäivänä, mutta nyt on lähdetty puhumaan sen kohtien aukaisemisesta. Olemme suhteellisen tyytyväisiä tähän kokonaisuuteen, mutta se nähdään vielä, voimmeko mennä tämän tyyppisellä ratkaisulla eteenpäin, Nieminen kertoo. 

– Meillä on yksi näkemysero sovintoesitykseen liittyen, Aarto täsmentää. 

Aarto ei suostu vielä kommentoimaan sitä, mikä 700 pakettilajittelijan kohtalo on ja mitä esitetty ratkaisu pitää tarkemmin sisällään. Hänen mukaansa asiaan palataan sitten kun sovintoesitys ja ratkaisu ovat käyneet hallinnon prosessin läpi.

– Meillä alkaa olemaan aika hyvä ymmärrys siitä, että pakettilajittelijoiden osalta tämä alkaa olla kasassa, Nieminen kertoo vielä. 

Neuvottelupöydässä istuvat tällä hetkellä käytännössä kaikki 700 pakettilajittelijaa koskevan kiistan tärkeimmät osapuolet – työntekijöiden PAU ja Teollisuusliitto, työnantajien Palta ja Medialiitto sekä Posti Oy:n edustus.

Uutinen päivittyy. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja