Patrik Laineen vaihdot joutuivat suurennuslasin alle – "Baby steps"

Huomenta Suomen Tulosruutu 31.1.2019 0:59
Videolla kuvaa ke-to-yön NHL-kierrokselta.

NHL-tähti Patrik Laineen vaisu alkuvuosi sai winnipegiläisen sanomalehden toimittajan käymään tarkemmin läpi suomalaisen peliesityksiä.

Perinteisen Winnipeg Free Press -sanomalehden NHL-toimittaja Mike McIntyre listasi Laineen edellisen Columbus-ottelun suoritukset vaihto vaihdolta.

Winnipeg nousi kotonaan Blue Jacketsista 4-3-voittoon. Laine ei kirjauttanut ottelussa tehopisteitä. 17 vaihdossaan hän sai peliaikaa yhteensä reilut 16 minuuttia, laukoi kuudesti (kolme ohi, kaksi torjuntaa ja yksi blokattu), taklasi kaksi kertaa, menetti kiekon kahdesti ja kertaalleen hän ryösti kiekon vastustajalta.

McIntyren mukaan Laineen peli oli ainakin parempaa kuin edellisessä Boston-ottelussa, jossa suomalainen joutui penkitetyksi. Hän kutsui edistystä termillä "baby steps", lasten askelin.

- Katsoin Laineen pelin jokaisen sekunnin. Siellä oli jotain hyvää, jotain huonoa ja paljon oli "blääh", McIntyre.

Laineella on nyt neljä ottelua putkeen ilman tehopisteitä. McIntyre muistuttaa kolumnissaan, että Laineen vaisu hetki tulee suomalaisnuorukaiselle hankalaan paikkaan: 20-vuotiaan Laineen tulokassopimus Winnipegin kanssa on päättymässä kauden jälkeen.

- 18 viime pelistä hänellä on vain kaksi maalia ja kaksi syöttöä. Se on huolestuttavaa kaverille, joka marraskuussa iski 18 maalia 12 ottelussa, McIntyre sumaa.

Tulevana yönä Winnipeg kohtaa Anaheim Ducksin.

Lue myös:

    Uusimmat