NHL:n yön suomalaiset: Patrik Laineella painajaismainen ilta – Mikko Lehtonen huippuiskussa NHL:ssä

Suomalaispuolustaja Mikko Lehtonen nappasi kaksi syöttöpistettä, kun hänen edustamansa Columbus Blue Jackets kukisti torstain vastaisen yön jääkiekon NHL-kierroksella Nashville Predatorsin maalein 4–2.

Juuse Saros torjui Nashvillen maalilla 23 laukausta, mutta ei pystynyt estämään Columbuksen nousua voittoon.

Lehtonen pohjusti toisen erän viimeisellä minuutilla Oliver Bjorkstrandin 2–2-tasoituksen. Päätöserän alussa hän oli mukana Mihail Grigorenkon johtomaalissa. Tehomies Bjorkstrand (2+1) niittasi loppulukemat sekunti ennen loppua.

Patrik Laine jäi pisteittä neljännessä ottelussa peräkkäin. Aiemmin nelosketjussa pelannut Laine tahkosi nyt kolmosketjun laidassa Liam Foudyn ja Ryan MacInnisin kanssa, mutta tulokset jäivät jälleen laihoiksi.

Nashville iski Laineen harhasyötöstä 2-1-osuman. Lähes 14 minuuttia ottelussa pelannut suomalaishyökkääjä ei laukonut maalia kohti kertaakaan.

Laineen virhe muodostui kalliiksi. Katso tilanne alapuolelta.

Nashvillella oli mahdollisuus varmistaa pudotuspelipaikka keskisessä divisioonassa, mutta tappio siirsi ratkaisun seuraaviin otteluihin. Joukkueella on jäljellä vielä kaksi runkosarjaottelua. Columbus jää pudotuspelien ulkopuolelle.

Dallasilla ohut oljenkorsi pudotuspeleihin

Vain Dallas Stars pystyy uhkaamaan Nashvillen pudotuspelipaikkaa, mutta hävisi Tampa Bay Lightningille 2–6. Roope Hintz saalisti syöttöpisteen 2–3-kavennukseen. Viime kauden finalistien kohtaamisessa Tampa Bay teki Dallasin kavennuksen jälkeen vielä kolme maalia päätöserässä.

Dallas on neljän pisteen päässä Nashvillesta, mutta sillä on jäljellä yksi ottelu jahdattavaansa enemmän. Mahdollisuus pudotuspeleihin pääsemiseen on ohut.

Pohjoisessa divisioonassa Ottawa Senators kukisti Montreal Canadiensin 5–1. Montreal on vahvasti kiinni pudotuspelipaikassa, mutta ei vielä pystynyt sinetöimään pääsyä kauden huipennukseen.

Otsikkoa ja juttua muokattu kello 08.31.

Määttä     LAK 0+0  3 0 1 -     15.37

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset   aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.