Patrik Laine vertymässä? Minuutti taulussa, ja verkko heilui komeasti

Patrik Laine vaikuttaa saaneen taas jyvästä kiinni. Suomalaishyökkääjä osui nyt jo minuutin pelin jälkeen, kun Columbus Blue Jackets päihitti Calgary Flamesin 3–1 jääkiekon NHL:ssä.

Laine oli noussut hyökkäyssiniselle, kun Jack Roslovicin pystysyöttö tavoitti hänet. Suomalainen onnistui irtautumaan läpi ja päätti suorituksensa kihautuksella oikeaan kulmaan. Peliä oli ottelun avausosuman syntyessä takana vasta minuutti ja kaksi sekuntia.

Blue Jacketsille osuivat myöhemmin myös Eric Robinson ja tyhjiin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla maalannut Sean Kuraly. Michael Stone teki Flamesin ainokaisen.

Joonas Korpisalo jakoi ottelussa vastuuta Columbus-maalilla Elvis Merzlikinsin kanssa. Suomalainen torjui 20 minuuttinsa aikana 12 laukausta ja piti maalinsa puhtaana.

Laine teki vasta viime pelissä Buffalo Sabresia vastaan kaksi maalia. Viimeisiin viiteen peliinsä hän on tehnyt viisi maalia ja antanut yhden maalisyötön, joten vaikeampien vaiheiden jälkeen suomalaisella kulkee tehollisesti taas ainakin lyhyellä otannalla.

Myös Rantanen maalasi

Suomalaisista NHL-kierroksella maalasi myös Colorado Avalanchen Mikko Rantanen. Hän teki ottelun avausmaalin, kun hänen joukkueensa taipui 1–2 voittomaalikilpailun jälkeen New York Rangersille.

Matias Maccelli alusti Arizona Coyotesille kaksi maalia, mukaan lukien voitto-osuma, 4–3-voitossa Boston Bruinsia vastaan.

Kasperi Kapanen puolestaan petasi Pittsburgh Penguinsille yhden osuman, kun pingviinit päihittivät Buffalo Sabresin jatkoajalla 4–3.