Patria antoi potkut toimitusjohtaja Olli Isotalolle – "Talouden kehitys ei ole ollut sitä, mitä on tavoitteeksi asetettu"

58:52
Katso video: Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo antoi helmikuussa selvityksen Patrian osuudesta Uganda-vyyhteen.

Puolustustarvikeyhtiö Patrian toimitusjohtaja vaihtuu ja yhtiötä vuodesta 2016 johtanut Olli Isotalo jättää tehtävänsä välittömästi. Yhtiö ilmoittaa aloittaneensa uuden toimitusjohtajan haun.

Patrian hallituksen puheenjohtaja Esa Rautalinko kertoi, että hallitus ei ole ollut tyytyväinen talouden kehitykseen.

– Paljon on yhtiössä tapahtunut hyvää, mutta viime kahden vuoden aikana talouden kehitys ei ole ollut sitä, mitä on tavoitteeksi asetettu, Rautalinko sanoi STT:lle.

Kasvua kansainvälisestä palveluliiketoiminnasta

Mistään talousvaikeuksista tai kriisistä ei ole kyse, mutta yhtiön tulos ei ole saavuttanut hallituksen haluamaa tasoa, hän kuvasi.

Vaihdos liittyy Rautalingon mukaan myös siihen, että Patria aikoo jatkossa hakea kasvua erityisesti kansainvälisestä palveluliiketoiminnasta. Palveluliiketoiminnan osuus yhtiön liikevaihdosta on noussut jo lähelle 70 prosenttia.

– Sitä ovat erilaiset huolto-, ylläpito- ja elinkaaripalvelut, joita tehdään sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Viimeksi joulukuussa Patria ja Kongsberg ostivat yhdessä Norjan valtiolta hävittäjien ja helikopterikaluston huoltoliiketoiminnan.

– Kasvun painopiste tulee olemaan tällaisessa toiminnassa, erityisesti kansainvälisillä markkinoilla. Voimakkain kasvumahdollisuus on palveluliiketoiminnassa Suomessa ja kansainvälisesti, Rautalinko sanoi.

Erottaminen ei liity Arabiemiraatteihin toimitettuun kalustoon

Rautalingon mukaan Isotalon erottaminen ei liity mitenkään viime vuonna uutisoituihin tietoihin, että Patrian Arabiemiraatteihin toimittamia AMV-ajoneuvoja on ollut käytössä Jemenin sodassa.

– Nämä olivat tietysti ikäviä asioita, mutta talon sisällä nämä on loppuun käsitelty. Tämä päätös liittyy suoraan meidän taloudellisiin tavoitteisiin ja strategian toimeenpanon terävöittämiseen.

Uusi toimitusjohtaja kevään aikana

Siirtymäkaudella toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa talousjohtaja Ville Jaakonsalo.

Rautalinko ei ryhtynyt vielä arvioimaan, onko uusi toimitusjohtaja löydettävissä talon sisältä vai ulkopuolelta.

Valinta on tarkoitus tehdä kevään aikana. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja