Mainos

Parvekkeen verhouslevy petti - nainen putosi ja kuoli Lahdessa

Nainen kuoli keskiviikkona pudottuaan parvekkeelta Lahden keskustassa.

Poliisin mukaan mahdollinen syy on parvekkeen kaiteen alla olevan noin neliömetrin kokoisen kuitubetonisen verhouslevyn rikkoutuminen.

– Mikään ei viittaa rikokseen, tietojemme mukaan nainen oli parvekkeella yksin ja epäilemme, että hän on mahdollisesti kaatunut tai horjahtanut levyä vasten, tutkinnanjohtaja Päivi Suokas kertoo.

Poliisi tutkii mahdollista rakenteellista ongelmaa ja osa talon parvekkeista on määrätty käyttökieltoon.  

Rakennusvalvonta ja onnettomuustutkintakeskus ovat mukana tutkinnassa. Lahden rakennusvalvonnan vastuualuejohtajan Raimo Luukan mukaan kyseessä on yleisesti käytössä oleva levytyyppi, jolle on olemassa kestävyysvaatimukset.  

– Tällaisten levyjen täytyy kestää. Tuollaista aukkoa ei saa kaiteen alle tulla. Näitä levyjä, joita tekee muutama valmistaja, myös mainostetaan soveltuviksi kaiteisiin, Luukka sanoo.

Luukan mukaan on myös otettava huomioon, että kyseessä voi olla yksittäisen levyn esimerkiksi iän tuoma tai käytössä tullut vika.

– Tosin nämä on asennettu vasta kymmenisen vuotta sitten, ja näiden kyllä täytyy kestää paljon pidempään, Luukka tietää.

Paperit ovat kunnossa

Parvekkeet on remontoitu 13 vuotta sitten haetun luvan mukaisesti. Luukan mukaan paperit ovat olleet kunnossa, vaikka lujuuslaskelmia ei levyjen osalta olekaan tehty.

– Suunnittelijan valinta on luultavasti perustunut valmistajan ilmoitukseen siitä, että tämä on hyväksytty tähän käyttötarkoitukseen. Siinä on toimittu oikein, Luukka kertoo.

Poliisin alustavan käsityksen mukaan iskunkestävyydelle ei ole ollut vaatimuksia. Levyjen piste- ja pintakuormavaatimukset ovat poliisin mukaan olleet kunnossa.

– Jos käy niin, että tämäntyyppisissä levyissä on yleisesti ongelmia, on selvitettävä missä kaikkialla näitä on käytetty, Suokas kertoo. 

Poliisin mukaan tutkinta tulee kestämään yhdestä kahteen kuukautta, jonka jälkeen arvioidaan ongelman laajuutta pystytään arvioimaan.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.