Mainos

Parvekkeen kesäinen sisustus

Puhdistamalla parveke siitepölystä ja sisustamalla pienillä, toimivilla elementeillä saadaan kotiin yksi kesäinen huone lisää.

Ulkotilan koolla ei ole niinkään väliä, vaan sillä kuinka viihtyisä tilasta on saatu luotua. Kesähelteellä on ihanaa päästä nauttimaan auringon lämmöstä omalle parvekkeelle.

Parvekkeen persoonalliseen sisustamiseen löytyy runsaasti ideoita lehdistä sekä sisustuskirjoista. Jokaisella on oma persoonallinen tyyli ja visio siitä, miltä kesäisen ulko-olohuoneen tulisi näyttää.

Parvekkeella monta eri käyttötarkoitusta

Joku haluaa parvekkeestaan suojaisan ja rauhallisen tilan, kun taas toinen saattaa haluta avoimen aurinkoisen seurustelutilan. Tilan, jossa on mahdollista järjestää kesäisiä illanistujaisia, kahvihetkiä ja palvoa aurinkoa koko perheen voimalla.

Käyttötarkoitus huomioiden valitaan sopiva ruokailuryhmä. Valittavana on esimerkiksi puisia, muovisia tai metallisia pöytiä ja tuoleja. Koot saattavat vaihdella kahden hengen pienestä kahvipöydästä aina kymmenen hengen ruokailuryhmään.

Ruokapöytää koristamaan voidaan laittaa parvekkeen värimaailmaan sopiva pöytäliina ja kesäisiä kukkia kauniissa ruukuissa. Myös parvekkeen kaiteille voi laittaa kukkalaatikoita, joihin istuttaa pöydän kukkiin sopivia kesäkukkia.

Unelmoijan piilopaikka

Parvekkeen ei aina tarvitse olla paikka, josta löytyy pöytä ja tuolit perinteisen kaavan mukaan. Sieltä voi esimerkiksi löytyä kesämakuuhuone tai vaikkapa lapsille leikkipaikka.

Romanttinen riippukeinu tai muhkea vuode parvekkeella ei ole kovin tyypillinen näky, mutta ei lainkaan mahdoton toteuttaa. Suomen kesäyöt ovat lämpimiä ja valoisia. Mikä olisikaan ihanampaa kuin nukkua kesäyö ulkomakuuhuoneessa?

Unelmoijan torkkuhuonetta voi lisäksi sisustaa isoilla tyynyillä, tekstiilien väreihin sopivilla kukilla sekä erikokoisilla koreilla ja pienillä sisustusesineillä. Myös pienet romanttiset lyhdyt sopivat kesähuoneeseen romanttista tunnelmaa luomaan.

Lapselle oma leikkihuone

Parvekkeen voi sisustaa myös leikkihuoneeksi, etenkin jos parveke on lasitettu ja varmasti turvallinen paikka pienelle lapselle. Moni pieni tyttö tai poika olisi enemmän kuin innoissaan, jos saisi parvekkeelle oman pirteän leikkipaikan.

Parvekkeelle voi myös pystyttää teltan, tuoda muhkeita tyynyjä, leikkiastioita ja pienen pöydän sekä tuolit. Niin kotileikit kuin villimmät intiaanileikit onnistuvat leikkisällä parvekkeella.

Kasvata oma pieni yrttitarha

Sekä pienelle että isolle parvekkeelle voi istuttaa joko ruukkuihin tai pieneen kasvihuoneeseen yrttejä, tomaatteja, mansikoita tai jopa perunaa. Pienet taimet kauniissa ruukuissa toimivat sisustuselementteinä jo sinänsä. Lisäksi itse kasvatetut yrtit ja muut kesän herkut on mukava poimia omalta parvekkeelta.

Yrttien lisäksi parvekkeelle voi istuttaa yksi- tai monivuotisia kukkia. Omaa puutarhaa varten ei tarvitse isoa pihaa, vaan pienellekin parvekkeelle saa luotua rehevän ja kauniin kukkaloiston.

Kukkaruukut ja taimiruukut voi asetella kauniisti puisille kukkaportaille. Lisäksi portaille voi asetella kukkien lomaan vaikkapa käsinmaalatun kastelukannun ja esimerkiksi pieniä posliinisammakoita.

Teksti: Johanna Tamminen
Kuvat: Asko, Finlayson, Tikkurila ja Värisilmä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.