Parkanon murhasta syytetty kertoo tappaneensa uhrin kuin "metsästetyn eläimen" – ruumista kantanut mies: "Sitä kaulaa ei voi unohtaa"

Parkanon murhasta syytetty mies ei juuri osannut antaa selityksiä toiminnalleen viime joulukuun lopussa, kun 21-vuotias mies puukotettiin kuoliaaksi pimeässä metsässä Parkanossa.

Teko oli alkanut jonkinlaiseen suukkoon liittyvästä mustasukkaisuusriidasta, jonka päätteeksi miehen syytetään ensin pahoinpidelleen uhria, ja sen jälkeen pakottaneen tämän auton takakonttiin.

Uhri kyyditettiin 25 kilometrin päähän metsäalueelle, jossa henkirikos tapahtui.

– Siihen kun saisi järkevän selityksen, mies vastasi kysyttäessä toimintansa syystä tai tarkoituksesta.

Syytetty: Päihteet peittävät muistikuvia

Hänen mukaansa tapahtumat ovat laajalti hämärän peitossa, ja päihtymystila oli merkittävä.

– Kalja, viski, kipulääkkeet. Psyykelääkkeet oli ottamatta, mies ilmoitti syyttäjän kysymykseen päihtymystilasta. Hän oli nauttinut alkoholia jo pidemmän aikaa, ja kertoi juomisen vain kiihtyneen henkirikoksen jälkeen.

– Vedin kaksin käsin enemmän viinaa, hän kuvaili tapahtuman vaikutuksia päihteiden käyttöön.

"Tein automaattisesti"

Miehen kuvaus rikospaikan tapahtumista eroaa syyttäjän ja paikalla tapahtumahetkellä 17-vuotiaana olleen naisen kuvauksesta. Miehen mukaan hän kaatoi uhrin vatsalleen lumeen, antoi tytölle lapinleukun ja käski tätä tekemään minkä haluaa.

Nainen olisi sitten ottanut leukun, iskenyt sillä uhria selkään ja sen jälkeen viiltänyt kurkusta. Verta olisi tullut paljon, ja mies olisi yllättyneenä päättänyt päättää uhrin päivät.

– Tein automaattisesti sen, mitä olen oppinut tekemään metsästetyille eläimille, ettei se kärsi enää.

Syyttäjän ja tapauksessa törkeästä pahoinpitelystä epäillyn naisen näkemys tapahtuneesta on toinen. Syyttäjän mukaan tilanne alkoi samalla tavalla, eli nainen oli leukun kanssa uhrin päällä.

Syyttäjästä nainen oli viiltänyt uhria kainalon alle leukulla ja antanut leukun takaisin miehelle, naisen mukaan leuku korkeintaan vahingossa viilsi uhrin kylkeä. Tämän jälkeen mies olisi mennyt ja viiltänyt uhrin koko kaulan auki. Uhri kuoli tähän hyvin nopeasti. 

– Sitä kaulaa ei voi unohtaa, kertoi oikeudessa kuultu mies, jonka syytetään osallistuneen uhrin ruumiin hävittämiseen.

– Se oli teurastettu. Siisti viilto, jänteet poikki. Verestetty, samalla tavalla kuin eläin verestetään, hän kuvaili.

Lähipiiri pelkäsi porukan pomoa

Miestä kuvailtiin lähipiirinsä pomoksi, joka osasi käskyttää ja jota myös pelättiin. Todistajat kertoivat hänen käyttäneen myös väkivaltaa lähipiiriään kohtaan ja olleen aggressiivinen.

Lapinleuku oli miehellä todistajien mukaan monesti mukana, eikä sen mukana pito ollut tavatonta.

Miestä syytetään asiassa murhasta. Mies myöntää viiltäneensä uhrin kurkun auki, mutta pitää tekoa tappona. Asiassa epäillään muita henkilöitä muun muassa törkeästä pahoinpitelystä, hautarauhan rikkomisesta ja rikoksentekijän suojelemisesta.

Oikeus arvioi, että asiasta annetaan välituomio todennäköisesti kahden viikon päästä, ja lopullinen tuomio myöhemmin selviävänä ajankohtana. 

Lue myös:

    Uusimmat