Mies "veresti" uhrinsa ja poltti päiviä risukasassa – Parkanon murhaaja määrättiin hoitoon Niuvanniemeen

3:59
MTV Uutiset seurasi asian käsittelyä Pirkanmaan käräjäoikeudessa kesäkuussa.

Parkanon murhasta annettiin tänään tuomio Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Miehen katsottiin syyllistyneen syyntakeettomana tehtyyn murhaan viime vuoden joulukuussa.

Rikoksen taustalla oli ilmeisesti uhrin ja miehen kihlatun välinen suudelma.

Uhri oli kyyditelty mökiltä noin 25 kilometrin päähän metsään. Puhelimet oli jätetty mökille, mutta mukaan oli otettu lapinleuku. 

Mies oli tunnustanut viiltäneensä uhrilta kaulan auki tavalla, jota oikeus kuvaili teloitustyyppiseksi ja kylmäveriseksi. Tämän jälkeen hän oli lyönyt ruumista useita kertoja kirveellä, jonka jälkeen ruumista oli poltettu useiden päivien ajan.

Teko katsottiin oikeudessa paitsi suunnitelmallisesti myös erityisen raa'aksi.

Todettiin syyntakeettomaksi

Miehelle tehtiin mielentilatutkimus, jonka mukaan hänen kykynsä mieltää tekojensa seurauksia ja merkitystä sekä säädellä omaa käyttäytymistään oli teon aikaan heikentynyt ratkaisevaksi. Mies katsottiin syyntakeettomaksi.

Hänet jätettiin syyntakeettomuuden vuoksi tuomitsematta rangaistukseen murhasta, hautarauhan rikkomisesta, pahoinpitelystä, moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta sekä varkaudesta. Miehen katsottiin tarvitsevan tahdosta riipumatonta hoitoa ja hän jäi hoidettavaksi Niuvanniemen sairaalaan.

Miehen rikoksessa käyttämä lapinleuku määrättiin kuitenkin menetetyksi valtiolle.

Uhrin lähiomaisille maksettavia korvauksia kohtuullistettiin teon vuoksi, ja uhrin vanhemmille ja sisaruksille maksettiin yhteensä 9750 euroa kärsimyskorvauksia.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja