Mainos

Parjanne soimaa kansalaisia

Suomen Kuntaliiton toimitusjohtaja Risto Parjanne vierittää syyn kuntien taloutta rasittavista terveyspalveluista kuntalaisten niskoille. Parjanteen mukaan ongelmaa ei olisi, jos ihmiset pitäisivät huolta itsestään.

Suomen Kuntaliiton toimitusjohtajan Risto Parjanteen mukaan terveyspalvelujen kustantamisessa ei olisi mitään ongelmia jos kansalaiset liikunnalla pitäisivät itsensä kunnossa, välttäisivät liiallista alkoholin käyttöä ja tupakointia, seuraisivat kolesteroliarvojensa kehitystä ja pitäisivät verenpaineensa aisoissa.

Nyt palvelujärjestelmään kohdistuu hänen mukaansa aivan liian paljon paineita sellaisista sairauksista, jotka ovat ihmisten omassa päätösvallassa. Kotkassa terveysseminaarissa puhunut Parjanne näki, että hoitotakuun idea - taattu tutkimus, hoito ja operaatiot juuri oikeaan aikaan - on tarpeellinen uudistus kansalaisten kannalta.

-Ongelmia on kuitenkin nähtävissä. Viime vuosina toteutetut kunnallisveron vähennykset ovat kääntäneet kuntatalouden alijäämäiseksi. Sosiaali- ja terveystoimeen luvatut valtionosuudet eivät anna kunnille lisämahdollisuuksia vastata terveyspalvelujen kysyntään. Palvelujen lisäämisen esteenä on myös lääkäripula, Parjanne sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.