Vihreiden kuntavaaliehdokasta epäillään parituksesta – näin puheenjohtaja Ohisalo kommentoi tapausta MTV Uutisille

1:10
Näin Ohisalo kommentoi epäilyä Uutisaamussa.

Tamperelaista vihreiden kuntavaaliehdokasta epäillään romanialaisten naisten laajamittaisesta parituksesta. Vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Maria Ohisalo pitää tapausta järkyttävänä. 

Miehen epäillään järjestäneen Suomeen vuosina 2019–2021 noin kymmenen romanialaisnaista esiintymällä näiden työnantajana tai poikaystävänä. 

Hän oli Suomen Kuvalehden mukaan esimerkiksi kirjoittanut naisille tekaistuja työsopimuksia. Hänen myös epäillään vuokranneen naisille asuntoja ympäri Suomea prostituution harjoittamista varten.

Palkkioksi miehen epäillään saaneen ainakin ilmaisia seksipalveluja.

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo otti asiaan kantaa Twitterissä eilen. Hän kertoi vihreiden lopettavan kaiken kampanjoinnin kyseisen ehdokkaan puolesta. Tässä vaiheessa ehdokasta ei enää voi poistaa listalta.

MTV Uutisaamun kuntavaalitentissä tänä aamuna haastateltu Ohisalo kertoo, että vihreät on käynyt ehdokkaansa läpi ”niin tarkalla seulalla kuin mahdollista”. Hän ei itse tunne Tampereen epäiltyä henkilökohtaisesti.

– Meidän täytyy voida luottaa ihmisten sanaan ja ylipäätään politiikassa on kyse luottamuksesta. Asia on poliisin käsissä enkä voi enempää asiaa kommentoida, mutta erittäin järkyttävä tieto kaikkinensa. Meillä ei tätä tietoa ollut aiemmin.

Parittaminen on Suomessa laitonta. Epäilty ei omasta mielestään ole syyllistynyt paritukseen. Hän sanoo SK:lle auttaneensa vain naisia maahantulossa ja kiistää saaneensa seksipalveluja vastineeksi palveluistaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja