Disa löysi kuolleen koiran repusta joen rannalta Lohjalla – poliisi tutkii eläinsuojelurikosta

Disa Soilas oli torstaina ystäviensä kanssa kalastamassa Lohjalla Hiidenveden sillalla, kun hän törmäsi järkyttävään näkyyn. Vedestä rannalle päätyneen repun sisältä löytyi kuollut koira.

Soilas löysi koiran selvittäessään repun omistajaa. 

– Menimme porukalla sillalle kalaan ja hengailemaan. Saapuessamme paikalla oli myös joukko nuoria poikia kalassa, joten päätimme mennä hieman syrjempään. Heidän lähtiessään joella veneilleet henkilöt huusivat meille, oliko rannalle jäänyt meidän reppumme. 

– Lähdin hakemaan reppua siitä kohtaa, missä pojat olivat olleet. En päässyt kovin lähelle, kun huomasin jo, että repun suuaukosta näkyvät jonkun eläimen jalat. Huusin muille, että repussa on joku eläin ja siinä kohtaa päätin soittaa hätäkeskukseen. Muut tulivat katsomaan reppua tarkemmin ja ottivat eläimen ulos. Siinä kohtaa totesimme sen koiraksi. 

Tapaus on Soilaksesta järkyttävä. 

– Ihan kauhea juttu. Olisi loistavaa, jos tekijä jäisi tuosta kiinni.

Espoon poliisilaitokselta vahvistetaan MTV:lle, että asiaa tutkitaan eläinsuojelurikoksena. Poliisilaitoksen tiedotteen mukaan reppuun oli koiran lisäksi lisätty painoksi kiviä. Lisäksi tapausta tutkitaan ympäristörikkomuksena. 

– Koiran kuolinsyy ei ole vielä selvillä, tiedotteessa kuvaillaan.

Lue myös:

    Uusimmat