Mainos

Pariskunta oli eroamassa – anopin avaama pankkitili muuttikin kaiken

Kumpi voittaa, raha vai rakkaus?

Internetin syövereissä pyörii tarina pariskunnasta, jonka avioliitto alkoi rakoilla vuosien saatossa. Mutta anopin antama häälahja muutti kaiken – monien avioliittovuosienkin jälkeen.

Tarina menee kuta kuinkin näin:

“Oli Marian ja Johanneksen hääpäivä. Häähumun loppusuoralla morsiamen äiti kertoi avanneensa tuoreelle hääparille oman pankkitilin, jonne hän oli tallettanut 1000 euroa onnenpäivän kunniaksi.

”Pitäkää tätä pankkitiliä avioliittonne päiväkirjana. Kun jotain hyvää tapahtuu, lisätkää tilille rahaa ja kirjoittakaa ylös, mikä onnellinen muisto olikaan kyseessä. Mitä isompi virstanpylväs, sitä isompi summa olkoon. Kun katsotte taaksenne vuosia myöhemmin, näette kuinka paljon onnea teille onkaan suotu”, äiti sanoi.

Maria ja Johannes pitivät molemmat ideaa loistavana ja odottivat malttamattomina, että pääsivät tallettamaan rahaa tilille merkittävien elämäntapahtumien siivittämänä.  

Eikä aikaakaan, kun tilille alkoi suorastaan tulvia rahaa. Heillä oli monta ilon aihetta elämässään.

100€ – ensimmäinen hääpäivämme
300€ – Maria sai palkankorotuksen
2000€ – Odotamme lasta!
500€ – Johannes sai ylennyksen

Mutta vuosien saatossa talletusten teko hidastui, lopulta pysähtyi. Marian ja Johanneksen välille syttyi yhä useammin riitoja ja erimielisyyksiä. Tilanne äityi lopulta niin pahaksi, että he lopettivat puhumasta toisilleen.

Heidän hääpäivänsä tuntui olevan vain kaukainen muisto.

Eräänä päivänä Maria kertoi äidilleen, että he aikoivat erota Johanneksen kanssa. Äidin vastaus oli hänen yllätyksekseen varsin simppeli.

”Tehkää kuten parhaaksi näette, jos ette siedä toisianne”, äiti sanoi.

”Mutta ennen kuin haette avioeroa, käy nostamassa kaikki rahat tililtä, jonka avasin teille hääpäivänänne. Noin huonosta avioliitosta ei kannata säilyttää minkäänlaisia muistoja.”

Niinpä Maria marssi pankkiin sulkeakseen tilin ja nostaakseen rahat itselleen. Odotellessaan hän kiinnitti huomiota talletuksiin. Lukiessaan rivi riviltä jokaisen rahatalletuksen rinnalle kirjoitetut tarinat, onnelliset muistot kiirivät hänen mieleensä. Ensimmäinen hääpäivä. Raskaus. Esikoisen syntymä. Kyyneleet nousivat Marian silmiin, ja hän lähti pankista sulkematta tiliä ja rahoja nostamatta.

Tullessaan kotiin hän sanoi miehelleen, että tämä voisi käydä nostamassa kaikki säästöt tuolta tililtä itselleen ennen kuin he eroavat. Hän ei ollut siihen kyennyt.

Seuraavana päivänä Johannes pyysi Mariaa katsomaan tiliä vielä kerran uudestaan.

Tilille oli siirretty 5 000 euroa.

Ja saatesanat olivat nämä: ”Päivä, jona tajusin kuinka paljon olenkaan rakastanut sinua kaikkien näiden vuosien aikana. Kuinka paljon onnea oletkaan tuonut elämääni.”

Maria ja Johannes päätyivätkin jatkamaan matkaansa yhdessä ja peruivat erosuunnitelmansa. He jatkoivat talletusten tekemistä samaan malliin ja vuosien aikana he kokivat monta onnellista hetkeä. Sen näki loppusummastakin.

Loppujen lopuksi rahalla ei ollut niin suurta merkitystä – vaan yhteisillä, rakkailla muistoilla."

Katso myös: Miksi avioliitossa päädytään eroon?

4:22

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.