Pariskunta ampui 14 ihmistä viisi vuotta sitten – San Bernardinon joukkoampumisessa avustaneelle langetettiin vihdoin tuomio

Kalifornian San Bernardinon joukkoampumisessa käytetyt aseet ostanut mies on tuomittu 20 vuodeksi vankilaan, kertoo BBC.

Enrique Marquez, 28, hankki 14 ihmistä tappaneelle avioparille muun muassa heidän käyttämänsä rynnäkkökiväärit. Hän oli valehdellut ostavansa aseet itselleen.

Lisäksi hän osallistui avioparin kanssa kahden muun terrorihyökkäyksen suunnitteluun vuosina 2011 ja 2012. Näitä hyökkäyksiä ei koskaan tehty,

Marquezin puolustuksen mukaan aviopari oli manipuloinut Marquezia teini-iästä saakka eikä tämä ymmärtänyt, missä oli mukana.

Syed RizwanFarook ja hänen vaimonsa Tashfeen Malik hyökkäsivät Farookin työpaikan pikkujoulujuhlaan joulukuussa 2015. Pariskunta sai surmansa laukaustenvaihdossa poliisin kanssa iskun jälkeen.

Marquezin oikeudenkäynti on siirtynyt useaan otteeseen, koska hän on tuloksetta yrittänyt muuttaa aikaisemmin viranomaisille antamiaan lausuntoja.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja