Pariskunta aikoo haastaa häävieraitaan matematiikan tehtävillä – idea ei saa pelkkää kannatusta: "Itse kieltäytyisin kutsusta"

0:41
Tiesitkö, että laskeaksesi numeron 9 kertotaulun sinun ei oikeastaan tarvitse osata laskea lainkaan? 

Sekä morsian että hänen tuleva aviomiehensä haluavat tarjota vieraille matemaattisia ongelmia ratkottaviksi häissään. Netissä ei olla ideasta innoissaan.

Matemaattisella alalla työskentelevä pari sai huutia hääsuunnitelmistaan, sillä ne sisälsivät, kyllä, matematiikkaa. Tuleva morsian oli jakanut hääsuunnitelmiaan Facebookissa, mistä ne levisivät pian ympäri nettiä, kertoo Mirror.

"Vieraiden tulee vastata matemaattiseen kysymykseen selvittääkseen, missä he istuvat"

Sekä morsian että hänen tuleva aviomiehensä ovat matemaatikkoja. He haluavat matematiikan olevan osa häitään.

– Esimerkiksi illallisella vieraiden tulee vastata matemaattiseen kysymykseen selvittääkseen, missä he istuvat. Jokainen vieras/pari saa uniikin, mittojen mukaan tehdyn kysymyksen; sen vaikeus ja aihe valitaan suoraan sen perusteella, mitä tiedämme heidän matemaattisesta taustastaan, morsian kertoo.

Häihin osallistuu monia matemaattisten alojen ammattilaisia. Morsian paljastaa, että suurimmalle osalle "matikantehtävä" onkin valittu suoraan kyseisen henkilön väitöskirjasta tai tutkimuspapereista.

"Tämä on juuri sellainen hääfantasia, josta niin moni meistä haaveilee..."

Vieraiden matemaattisesta laadusta huolimatta idea on aiheuttanut monissa joko huvittuneisuutta tai ahdistusta.

– Tämä on juuri sellainen hääfantasia, josta niin moni meistä haaveilee lapsina: hulmuava, valkoinen mekko, kerroksittaan vaaleanpunaisia ruusuja, sydäntä lämmittävät häävalat ja kasa ihmisiä hakkaamassa raivokkaasti laskimia ja mittaamassa erilaisia kulmia kolmioviivoittimella, Kidspot-sivusto vitsailee.

"Itse kieltäytyisin kutsusta"

Esimerkiksi yhteisöpalvelu Redditissä moni kertoo, ettei haluaisi kyseisiin häihin; ideaa pidetään myös potentiaalisesti loukkaavana, mikäli joku vieraista ei osaakaan ratkaista tehtäväänsä, tai vastaavasti pitää saamaansa laskua aivan liian helppona. 

– Se kuulostaa täydelliseltä heille, mutta itse kieltäytyisin kutsusta hyvin todennäköisen matematiikan aiheuttaman ahdistuskohtauksen vuoksi, nimimerkki spookypoptart sanoo.

– Kun nyt katsoin omaa taustaani, he todennäköisesti päättäisivät vain istuttaa minut lasten pöytään, nimimerkki Swibly sanoo.

– Ok, laitan lahjanne kassakaappiin ja te voitte ratkaista koodin, nimimerkki AlabasterOutrage vitsailee.

Osa uutiseen törmänneistä kuitenkin pitää elettä suloisena: pari on selvästi tutustunut jokaiseen vieraaseensa ja ajatellut heitä ideaa toteuttaessaan!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja