Pariskunnan auto varastettiin Ylitorniolla, epäillyt heittivät omistajia kivillä ja yrittivät lyödä – poliisi pyytää havaintoja

Lapin poliisi tutkii epäiltyä ryöstöä ja liikenneturvallisuuden vaarantamista Ylitorniolla.

Meri-Lapin poliisipartiot saivat eilen hieman ennen iltakymmentä ilmoituksen väkivallalla uhkaamalla anastetusta autosta.

Poliisipartiot tapasivat Ainiovaarantiellä pariskunnan, jonka auto oli hetkeä aiemmin viety.

Lapin poliisi kertoo, että tilanne sai alkunsa, kun pariskuntaa vastaan oli ajanut pakettiauto, joka oli meinannut törmätä pariskunnan autoon.

Peräänajo päättyi auton varastamiseen

Pariskunta oli lähtenyt seuraamaan pakettiautoa ja ohittanut sen tarkoituksenaan pysäyttää kuljettaja asian selvittämiseksi. Tällöin pakettiauto oli ajanut pariskunnan auton perään.

Pakettiautossa olleista neljästä henkilöstä kaksi oli poistunut paikalta, ja toiset kaksi henkilöä olivat muun muassa heitelleet pariskuntaa kivillä ja yrittäneet lyödä pariskunnan miestä.

Pariskunta oli poistunut paikalta kauemmaksi, jolloin toinen uhkaavasti käyttäytyneistä oli varastanut heidän autonsa.

Varastettu auto löytyi myöhemmin Asematieltä. Auton sisältä oli viety auton omistavan pariskunnan omaisuutta.

Poliisi ei tavoittanut etsinnöistä huolimatta epäiltyjä tekijöitä.

Poliisi pyytää havaintoja

Poliisi pyytää kansalaisilta havaintoja epäillyistä tai heidän käyttämästään pakettiautosta. Reaaliaikaiset havainnot voi ilmoittaa hätäkeskukseen numeroon 112.

Muussa tapauksessa havainnoista voi kertoa Meri-Lapin poliisin numeroon 0295 466 156 kello 10–14 välisenä aikana tai sähköpostitse osoitteeseen meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi.

Poliisin mukaan epäiltyjen käyttämä auto oli Ford Transit.

Seurueeseen kuului poliisin saamien tietojen mukaan kolme miestä ja yksi nainen. Tuntomerkkien mukaan nainen oli ruumiinrakenteeltaan pyöreähkö, ja hänellä oli päällään musta hame ja musta huppari.

Yhdellä miehistä oli niin sanottu pujoparta ja toisella viininpunainen lippalakki.

Lue myös:

    Uusimmat