Ylitornion omakotitalon tulipaloa tutkitaan murhan yrityksenä: Mies tunkeutui parvekkeelta sisään ja sytytti talon tuleen – ohiajanut autoilija pelasti talossa olleet naiset ja lapsen

Ylitornion murha: Tältä rikospaikalla näytti pian sen jälkeen, kun pelastushenkilökunta ja poliisit ehtivät paikalle 0:51
Tältä näytti tapahtumapaikalla lauantaina

Ylitorniolla Lapissa on tänään palanut omakotitalo tulipalossa, jota epäillään tahalleen sytytetyksi. Poliisin mukaan 24-vuotias mies tunkeutui sisään talon parvekkeelta. 

Miehen epäillään levittäneen asuntoon palavaa nestettä. Talossa oli sisällä hänen lisäkseen kolme ihmistä; kaksi naista ja yksi lapsi. 

Toinen naisista oli juossut ulos talosta ja yrittänyt pysäyttää ohi kulkevia ajoneuvoja. Yksi auto oli pysähtynyt ja käynyt talon pihassa, jolloin asunnossa sisällä olleet nainen ja lapsi pääsivät poistumaan asunnosta. Rikoksesta epäilty mies juoksi heidän perässään. 

Naiset ja lapsi pääsivät ohikulkeneen auton kyydissä turvaan tapahtumapaikalta. Epäilty tekijä poistui paikalta anastamallaan ajoneuvolla. Poliisi paikansi ajoneuvon Raanujärventielle pellon laitaan, missä mies oli ilmeisesti sytyttänyt auton tuleen. Poliisi otti miehen kiinni palopaikalta.

MTV Uutisten toimittaja oli kulkenut tapahtumapaikan ohitse noin neljän aikaan iltapäivällä, ja kuvailee poliisien ja ambulanssin kiitäneen kohti palopaikkaa. Paikalla oli myös ruotsalaista pelastushenkilökuntaa. 

Tapauksessa ei sattunut henkilövahinkoja. Poliisi tutkii asiaa muun muassa murhan yrityksenä.

Poliisi pyytää ohiajaneita henkilöitä ottamaan yhteyttä numeroon 029 541 6194 tai sähköpostiosoitteeseen rikostiedustelu.lappi@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat