Pariloitua graavisiikaa ja ruisleipäsalaattia

Pariloitua graavisiikaa ruisleipäsalaatin kera
Pariloitua graavisiikaa ruisleipäsalaatin keraCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 14.11.2003 14:14(Päivitetty 09.02.2005 10:30)
  • 150 g tuoretta, suomustettua siikafileetä
  • 1 tl merisuolaa
  • 2 viipaletta ruisleipää
  • 1 kovaksi keitetty kanamuna
  • 0,5 dl sinappikastiketta
  • tilliä, valkopippuria, sokeria

Poista ruodot siikafileestä nyppimällä. Ripottele päälle suolaa, hieman sokeria, pippuria ja tilliä päälle. Kääri kelmuun ja anna suolaantua seuraavaan päivään. Sipaise kalan nahkapuoli kevyesti öljyllä. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja pariloi siikapalat nahkapuolelta nopeasti. Varo ettei kala kypsy, tarkoitus on ainoastaan saada kaunis paistopinta ja makua nahkapuolelle. Viipaloi paksuhkoiksi viipaleiksi. Kuutioi ruisleipä pieniksi kuutioiksi. Hienonna joukkoon muna ja sekoita sinappikastike. Lisää runsaasti hienonnettua tilliä ja tarjoa lusikallinen salaattia siian lisäkkeenä.

- Toim. Sami Hiltunen

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle