Pariloitua graavisiikaa ja ruisleipäsalaattia

  • 150 g tuoretta, suomustettua siikafileetä
  • 1 tl merisuolaa
  • 2 viipaletta ruisleipää
  • 1 kovaksi keitetty kanamuna
  • 0,5 dl sinappikastiketta
  • tilliä, valkopippuria, sokeria

Poista ruodot siikafileestä nyppimällä. Ripottele päälle suolaa, hieman sokeria, pippuria ja tilliä päälle. Kääri kelmuun ja anna suolaantua seuraavaan päivään. Sipaise kalan nahkapuoli kevyesti öljyllä. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja pariloi siikapalat nahkapuolelta nopeasti. Varo ettei kala kypsy, tarkoitus on ainoastaan saada kaunis paistopinta ja makua nahkapuolelle. Viipaloi paksuhkoiksi viipaleiksi. Kuutioi ruisleipä pieniksi kuutioiksi. Hienonna joukkoon muna ja sekoita sinappikastike. Lisää runsaasti hienonnettua tilliä ja tarjoa lusikallinen salaattia siian lisäkkeenä.

- Toim. Sami Hiltunen

Lue myös:

    Uusimmat