Mainos

Pariisin ja Brysselin suuroperaatiot yhä käynnissä: Pommiryhmä ja erikoisjoukkoja

Suuret poliisioperaatiot Pariisissa ja Brysselissä jatkuvat yhä. Guardian-lehden mukaan Schaerbeekissä on jatkettu ratsioita. Paikalla on poliisin erikoisjoukkoja ja teitä on suljettu.

Operaatiossa on pidätetty kuusi ihmistä. Myös Jetten ja Brysselin keskustan alueella on jatkettu tutkintaa. Alueilla on paikalla muun muassa poliisin helikoptereita. 

La Liberte -lehden mukaan Schaerbeekissa armeija on avustanut poliisia operaatiossa.

Ranskassa poliisi on tehnyt ratsioita Argenteuilin esikaupunkialueella Pariisin keskustan koillispuolella.

Tutkimusten takia alueella on suljettu katuja ja evakuoitu ainakin yhden kerrostalon asukkaat. Alueella on myös poliisin pommiryhmä.

Operaatiossa on tehty yksi terroririkosepäilyihin liittyvä pidätys. Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuve kuvailee pidätystä merkittäväksi.

Yksi Ranskan kansalainen on pidätetty. Viranomaisten mukaan pidätetty mies oli mukana suunnittelemassa terrori-iskua Ranskaan. Suunnitelman kerrottiin olleen pitkällä.

– Miestä epäillään korkean tason yhteyksistä iskusuunnitelmassa. Hän on terroristiverkoston jäsen ja yritti tehdä iskun maassamme, Cazeneuve sanoi.

Sisäministerin mukaan ei ole toistaiseksi viitteitä siitä, että pidätetyllä olisi yhteyksiä Pariisin tai Brysselin aikaisempiin terrori-iskuihin. Radiokanava France Infon mukaan pidätetty olisi kuitenkin aiemmin saanut tuomion Belgiassa kuulumisesta terroristiverkostoon.

Cazeneuven mukaan pidätetty on ollut seurannassa useita viikkoja. Ministeri lisäsi, että pidätykseen johti eurooppalaisten turvallisuuspalvelujen "läheinen ja jatkuva yhteistyö".
Vuoden alusta lähtien Ranskassa on pidätetty kaikkiaan 75 terroririkoksista epäiltyä ja 28 on tuomittu vankeuteen, Cazeneuve kertoi BBC:n mukaan.

Ranska on ollut korkeassa valmiustilassa Pariisin terrori-iskujen jälkeen. 


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.