Mainos

Pariisin kaasuräjähdys sattui aivan Helena Petäistön kodin vieressä: "Säikäytti oikein kunnolla"

MTV Uutisten Pariisin kirjeenvaihtaja Helena Petäistö työskenteli aamupäivällä kotonaan, kun viereisessä talossa sattui kaasuräjähdys.

– Nyt tapahtui se, mitä olen aina pelännyt, muttei onneksi siinä talossa, missä itse asun. Se se säikäytti kuitenkin kunnolla, Petäistö kertoo.

Räjähdys sattui lähellä Luxemburgin puistoa Pariisissa ja sitä seuranneessa tulipalossa loukkaantui ainakin 17 ihmistä. Muun muassa yksi palomies sai vakavia vammoja.

– Seisoin makuuhuoneessa, kun yhtäkkiä koko talo tärähti rajusti, ja voimakkaan räjähdyksen ääni kuului jostakin hyvin läheltä. Ryntäsin heti kadun puolelle olohuoneen ikkunaan. 

Kaasuräjähdyksen jälkeen Petäistön kotikatu oli suljettu kahden korttelin pituudelta ja ulkona seisoi yhdeksän paloautoa. 

– Seinänaapurini kertoi nähneensä miten korkeat liekit nousivat räjähdystalosta. Siinä vaiheessa poliisit alkoivat tyhjentää kotikatuni eristettyä osaa myös ihmisistä.

– Kaikkien kauppiaiden ja bistrojen pitäjien oli mentävä sisään, ja jalankulkijat joutuivat menemään katusulkujen ulkopuolelle. Pelättiin, että tärähtäneistä rakennuksista tippuisi jotakin jalankulkijoiden niskaan.

Petäistön mukaan paikalle tulleet poliisit olivat raskaasti aseistettuja ja varustettu luotiliivein.

– Ystäväni totesikin heti, että kaikki olivat ajatelleet, että kyseessä on terrori-isku.

Räjähdyksessä ei kuitenkaan kukaan saanut surmaansa, sillä talo oli  sillä hetkellä melkein tyhjä. Sen sijaan rakennus vaurioitui pahasti. 

– Ystäväni mukaan voimakas räjähdys tapahtui alakerrassa, ja se aiheutti katon irtoamisen ja ylimpien kerrosten asuntojen romahtamisen. 

– Ennen räjähdystä talon alakerrassa oli syttynyt tulipalo siellä olleen vanhuksen asunnossa.  Siksi paloautot olivat tulleet  paikalle jo ennen kuin räjähti, ja siksi lähes kaikki ihmiset olivat tulleet jo ulos rakennuksesta.  Räjähdyksen syy oli tiettävästi iso kaasupullo, joka oli ollut alakerran vanhuksen asunnossa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.