Mainos

Pariisi ei pysähtynyt: Moni vietti perjantai-iltaa iskupaikkojen liepeillä

Pariisilaiset pitivät perjantai-iltana huolen siitä, että rajuista terrori-iskuista viikko sitten kärsineissä kaupunginosissa kaikuivat tavanomaiseen tapaan puheensorina ja musiikki.

Kaupunkilaiset viettivät sateisesta ja kylmästä säästä huolimatta iltaa ulkona viestittääkseen, etteivät terroristit onnistuneet tuhoamaan Pariisin tunnelmaa.

Kansaa oli kutsunut ravintoloihin ja yökerhoihin noin kahdensadan tunnetun kulttuuri- ja mediapersoonan joukko Huffington Post -lehden julkaisemassa kirjoituksessa.

– Sytytetään valot ja kynttilät kahviloissa, kaduilla, aukioilla ja kaupungeissa, kaiutetaan äänemme kuuluviin heidän vihaamallaan musiikilla. Pitäkää ääntä ja kimaltakaa, jotta he ymmärtävät hävinneensä, kirjoituksessa kannustettiin.

Sosiaalisessa mediassa ihmisiä kannustettiin äänekkyyteen iskujen kellonlyömällä tunnisteell #21h20.

Musiikilla terroria vastaan

Terrori-iskut tehtiin Pariisin monikulttuurisissa ja trendikkäissä 10. ja 11. kaupunginosissa. Nyt perjantai-iltana nuorison, taiteilijoiden ja mediaväen suosimat baarit olivat täynnä musiikkia ja elämää.

Kahden terrori-iskupaikan lähellä olevaan pitseriaan kihlattunsa kanssa syömään tullut 30-vuotias Clerc Richard kertoi haluavansa osoittaa, että elämä jatkuu. Pariskunta oli ennen ravintolaan tuloa käynyt ystäviensä kanssa lasillisella lähiseudulla.

– Iskut järkyttivät meitä kaikkia. Puhuimme asiasta paljon perheittemme kanssa, töissä ja jopa julkisissa liikennevälineissä. Se on luonut siteen, jota ei välttämättä aikaisemmin ollut, hän sanoi.

Eniten uhreja vaatineen iskun näyttämön, Bataclan-konserttisalin läheisessä kahvilassa oli runsaasti väkeä.

– Emme halua puhua tapahtuneesta. Haluamme lakata ajattelemasta sitä, ja siksi meillä on muusikko soittamassa tänä iltana, kahvilan johtaja sanoi.

Lähistöllä liikkunut 65-vuotias alueen asukas Lionel Degaraby kertoi, että alueella oli ollut alkuviikosta hiljaista, mutta viikossa ihmisvilinä oli jo palannut lähestulkoon normaaliksi.

– Ne kaverit iskivät tälle alueelle siksi, että se on eloisa, nuorekas ja täynnä iloa eli kaikkea sitä, mitä he vihaavat, Degaraby kiteytti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.