Parhaat valinnat kovaan pakettiin: Joulukirjojen TOP-5

Kirja pitää pintansa suomalaisten suosituimmissa joululahjoissa.

Kirjakauppaliiton kunniapuheenjohtaja ja Akateemisen kirjakaupan entinen johtaja Stig-Björn Nyberg laati joululahjakirjojen top-5-listan niille kirjalahjan saajille, jotka eivät tyydy tavanomaisiin bestsellereihin.

1. Steve Sem-Sandberg: Lódzin kurjat

Vuoden 2011 parhaimpiin kuuluva käännösromaani, joka kertoo jokapäiväisestä elämästä toisen maailmansodan aikana Lódzin (Puola) getossa ja sen johtajasta juutalaisesta Mordechai Chaim Rumkowskista, joka teki yhteistyötä saksalaisten miehittäjien kanssa.

Kustantaja Like, suomentanut Leena Peltomaa.

2. Helene Schjerfbeck. Silti minä maalaan. Taiteilijan kirjeitä Maria Wiikille.

Schjerfbeckin kirjeet (1907–1928) Maria Wiikille kertovat koskettavan tarinan taiteilijan arkipäivästä, kuten esimerkiksi kesällä 1918: "Ja joka päivä saa juosta ruoan perässä. Viime viikolla minulla, meillä, ei ollut leipää, elin suolakalalla ja sillä pilaantuneella lihalla, jota saan aina puolilta päivin 3 mk:lla työläisten ruokalasta."

Kirja on upeasti kuvitettu Schjerfbeckin maalauksilla.

Kustantaja SKS, toimittanut Leena Holger, suomentanut Laura Jänisniemi.

3. Sir Pilkington–Smythe: Omituisten otusten ensyklopedia.

Luomakunnan merkillisimmät luomukset yhtenä niteenä

Omituisten otusten ensyklopedia sopii niin nuorille kuin vanhoille, jotka pitävät ja ovat kiinnostuneita planeettamme oudoimmista eläimistä. Kirja esittelee maapallomme 100 mielettömintä otusta, muun muassa luuta syövän räkäkukan. Kirjan eläinten nimien asiatarkastuksen on tehnyt Helsingin yliopiston emeritus professori Juhani Lokki.

Kustantaja Schildts, suomentanut Salla Korpela.

4. Harri Nykänen: Pyhä Toimitus

Harri Nykänen tuli tunnetuksi Raid-kirjoillaan. Hänen uusin sankarinsa, juutalainen komisario Ariel Kafka ratkoo nyt neljännen kerran Helsingissä tapahtuvia murhia. Tarina alkaa töölöläisessä asunnossa, josta löytyy oikeustieteen laitoksesta varastettu naisen ruumis. Vuoden johtolangalla palkittu Nykänen on jälleen kirjoittanut dekkarin, jota ei voi laskea käsistään ennen kuin sen on lukenut loppuun.

Kustantaja Crime Time.

5. Kaiken maailman eläinsadut

Tässä herkän hauskasti kuvitetussa kirjassa vanhat ja uudet sadut kohtaavat toisensa. Grimmin veljesten Bremenin kaupungin soittoniekat ja H. C. Andersenin Ruma ankanpoikanen ovat kirjassa yhtä freessisti kerrottuna kuin Kari Hotakaisen satu Kotka tai Hannele Huovin kertomus Kirahvi.

Vanhemmat ja isovanhemmat elävät lapsuutensa uudelleen lukiessaan näitä satuja uusille sukupolville.

Kustantaja Otava, toimittanut Katriina Kauppila, kuvittanut Matti Pikkujämsä.

Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja