Luonnontuotealan järjestö Arktiset Aromit ry:n järjestämän puolukkareseptikilpailun parhaimmisto on valittu. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 206 reseptiehdotusta, joista kaukaisimmat oli lähetetty Skotlannista.
Ruoka-alan ammattilaisista koostuva raati arvioi parhaimmiksi Pirkko Tiirolan puolukkajuoman, Pirjo Hedmanin alku- ja pääruokien lisäkkeen, Kirsti Eskelisen punaisen tuorepuuron sekä Tapio Pyykkösen ja Markku Vengasahon puolukkakuitupiikin. Arvostelussa painotettiin reseptin uutuusarvoa, toteutuksen helppoutta, ruuan ulkonäköä, rakennetta ja makua sekä valmistuksessa käytetyn puolukan määrää.
Puolukkajuomasta salaperäisiin jääpalasiin
Juomasarja
1,5 dl kypsiä puolukoita 0,5 dl vadelmia (mansikoita tai mustikoita) 1 l vettä 3 rkl juoksevaa hunajaa 1 dl hedelmäsokeria 1 dl päärynäjuomaa
Kaada kypsät puolukat kulhoon. Sekoita sauvasekoittimella marjat, sokeri ja juokseva hunaja sekaisin. Lisää vesi ja sekoita kaikki aineet sekaisin. Mehu on valmista juotavaksi. Mehusta tulee juoma 4:lle henkilölle. Pakasta loput mehut jääkuutioiksi, muotteina voi käyttää karhu-, sydän, tai auto yms. Kuvioita.
Pirkko Tiirola
Alku- ja pääruoan lisäke
4 rkl öljyä 2 keskikokoista sipulia 4 rkl ruokosokeria chilin kuorta 1/2 dl viinietikkaa, esim. hunajaviinietikkaa 2 dl kokonaisia puolukoita
