Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Parhaat puolukkareseptit valittu

futureimagebank.com
futureimagebank.comfutureimagebank.com
Julkaistu 17.01.2003 17:21

Luonnontuotealan järjestö Arktiset Aromit ry:n järjestämän puolukkareseptikilpailun parhaimmisto on valittu. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 206 reseptiehdotusta, joista kaukaisimmat oli lähetetty Skotlannista.

Ruoka-alan ammattilaisista koostuva raati arvioi parhaimmiksi Pirkko Tiirolan puolukkajuoman, Pirjo Hedmanin alku- ja pääruokien lisäkkeen, Kirsti Eskelisen punaisen tuorepuuron sekä Tapio Pyykkösen ja Markku Vengasahon puolukkakuitupiikin. Arvostelussa painotettiin reseptin uutuusarvoa, toteutuksen helppoutta, ruuan ulkonäköä, rakennetta ja makua sekä valmistuksessa käytetyn puolukan määrää.

Puolukkajuomasta salaperäisiin jääpalasiin

Juomasarja

1,5 dl kypsiä puolukoita 0,5 dl vadelmia (mansikoita tai mustikoita) 1 l vettä 3 rkl juoksevaa hunajaa 1 dl hedelmäsokeria 1 dl päärynäjuomaa

Kaada kypsät puolukat kulhoon. Sekoita sauvasekoittimella marjat, sokeri ja juokseva hunaja sekaisin. Lisää vesi ja sekoita kaikki aineet sekaisin. Mehu on valmista juotavaksi. Mehusta tulee juoma 4:lle henkilölle. Pakasta loput mehut jääkuutioiksi, muotteina voi käyttää karhu-, sydän, tai auto yms. Kuvioita.

Pirkko Tiirola

Alku- ja pääruoan lisäke

4 rkl öljyä 2 keskikokoista sipulia 4 rkl ruokosokeria chilin kuorta 1/2 dl viinietikkaa, esim. hunajaviinietikkaa 2 dl kokonaisia puolukoita

1. Kaada öljy wokkipannulle tai kattilaan ja kuumenna. 2. Kuullota paloitellut sipulit kevyesti öljyssä. 3. Lisää ruokosokeri ja hienonnettu chili, sekoita hyvin. 4. Lisää viinietikka ja anna seoksen kiehua, kunnes saostuu. 5. Lisää puolukat ja anna kiehua edelleen kunnes puolukat ovat antaneet väriä ja makua liemeen ja liemi on lisukkeeksi sopivan sakeaa. 6. Sekoita varovasti, että puolukat eivät rikkoonnu.

Sopii hyvin liharuokien lisukkeeksi. Riistaruokien kanssa vallan mainio makunautinto.

Pirjo Hedman

Punainen Tuorepuuro

Sarja: leivonnaiset ja jälkiruoat

2 dl survottua puolukkaa 3/4 dl sokeria (maun mukaan) 1 dl hämäläistä talkkunaa 1/4 dl pellavansiemenrouhetta 1/4 dl ruiskorppujauhetta 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl kermaviiliä

Pinnalle: Kermaviiliä Juoksevaa hunajaa Kokonaisia puolukoita

1. Sekoita kaikki ainekset sekaisin. 2. Tarkista makeus. 3. Jaa neljään jälkiruoka-astiaan. 4. Sekoita kermaviilin joukkoon 1-2 ruokalusikallista hunajaa. 5. Laita jokaisen annoksen päälle lusikallinen kermaviiliä ja muutama kokonainen puolukka. 6. Sopii aamupuuroksi tai jälkiruoaksi vaativammallekin aterialle.

Kirsti Eskelinen

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • Eilen11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."