Parayleisurheilijoiden kohtelusta vaaditaan selvitystä – "Tämä on erittäin huolestuttava tieto"

10:00

EM-kisoihin osallistuvien Suomen parayleisurheilijoiden omavastuumaksu on herättänyt kummastusta sen jälkeen, kun pituushyppääjä Ronja Oja toi asian esille omalla Twitter-tilillään. Suomen urheiluliitto on selittänyt asiaa sillä, että paraurheilu aiheuttaa enemmän kuluja.

Ylälaidan videolla Tulosruudun juttu muun muassa Leo-Pekka Tähden 400 metrin EM-kullasta.

Tapaus johtaa juurensa SUL:n määrittelemään 900 euron omavastuumaksuun, jonka oli määrätty niille urheilijoille, jotka eivät yllä mitaleille EM-kisoissa.

Suomen Invalidiliitto ry:n pääjohtaja Petri Pohjonen ihmettelee käytäntöä.

– Tämä on erittäin huolestuttava tieto. Omavastuumaksu ei aseta paraurheilijoita ja urheilijoita samalle viivalle, eikä todellakaan edistä yhdenvertaisuutta, Pohjonen toteaa.

Pohjonen peräänkuuluttajaa urheiluun lisää positiivista erityiskohtelua, jotta myös paraurheilijoilla olisi tasavertaiset lähtökohdat harrastaa urheilua ja kilpailla siinä.

Suomen Paralympiakomitean pääyhteistyökumppani JYSK ilmoitti jo maksavansa mitalitta jäävien omavastuuosuudet yleisurheilun EM-kisojen osalta.

– Tämä on hyvä uutinen, mutta omavastuuosuus pitää poistaa kokonaan Suomen Urheiluliiton virallisista valintaperusteista. Vain tällä tavoin yhdenvertaisuus oikeasti toteutuu, Pohjonen sanoo.

Invalidiliitto on pyytänyt Suomen urheiluliitolta selvitystä asiasta. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja