Mainos

"Paras tulos syntyy, kun oppilaille antaa vapaat kädet"

Lapponia ja TAIK yhdistivät voimansa: Lopputuloksena syntyi kymmenen upeaa uniikkipukua

Lapponia ja Taideteollinen korkeakoulu tekivät yhteistyötä prosessissa, jonka aikana syntyi kymmenen uniikkipukua, jotka perustuvat Lapponian juhlavuoden koruihin. Mallisto oli menestys paitsi yritykselle, myös oppilaille, jotka saivat yhteistyöstä arvokasta pääomaa tulevaisuutta varten.

Projektissa oli mukana kahdeksan Taideteollisesta korkeakoulusta maisteriksi valmistuvaa opiskelijaa. He suunnittelivat kymmenen kreatiivista asua, jotka mukailevat korun viestiä. Opiskelijat ottivat työssään huomioon myös Lapponian yrityksen arvot. Kyseessä oli oppimistyö, jossa opiskelijat oppivat työskentelemään toisen taiteilijan ja yrityksen kanssa. Samalla he saivat vapaat kädet kehittää taiteellista ilmaisuaan.

Aalto-yliopiston muotitaiteen professorin ja muotoilun laitoksen johtaja Pirjo Hirvonen kertoo, että Lapponia valittiin yhteistyökumppaniksi, koska projekti vastasi opetussuunnitelman tavoitteita. "Yhteistyössä minua kiehtoi se, että korut ovat lähellä pukeutumista ja kokonaisvaltaista visuaalisuutta. Hyvää oli myös projektin korkeataiteellisuus. Puvut ovat uniikkeja töitä", Hirvonen selittää.

Keskinäinen kunnioitus tärkeää

Hirvonen kertoo, että heille tulee vuosittain useita yhteydenottoja yrityksiltä, jotka haluavat työskennellä korkeakoululaisten kanssa. Sopivat yhteistyökumppanit valitaan sen perusteella, onko työssä riittävän vahvaa ja tavoitteellista sisältöä. "Keskinäinen kunnioitus ja arvonanto on myös tärkeä lähtökohta. Yhdessä tavoitellaan hyvää ja tiedetään omat roolit", Hirvonen kertoo.

Vapaiden käsien antaminen oppilaille on aina hyvä lähtökohta. "Olen huomannut, että silloin saadaan parhaita lopputuloksia", Hirvonen kertoo.

Kun vielä aikataulut käyvät koulutyön kanssa yksiin, yhteistyö on antoisaa. Oppilaat ovat yritysten kanssa tehtävistä töistä erittäin innoissaan ja motivaatio on huipussaan. "On antoisaa, kun täytyy ponnistella paljon lopputuloksen eteen ja olla samalla vuorovaikutuksessa todellisen tilaajan kanssa", Hirvonen kertoo.

Kuka tietää, vaikka yrityksestä löytyisi tulevaisuuden työpaikka. "Yhteistyö on koettu myös erittäin painavana referenssina, kun oppilaita on rekrytoitu muihin yrityksiin."

Koru-asukokonaisuudet Eurooppaan ja Japaniin

Teksti: MTV3/Helmi, Maarit Rasi

Kuvat: Lapponia

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.